Acasa Actualitate-InternaSocial OMS ar putea declara sfarsitul pandemiei de gripa H1N1

OMS ar putea declara sfarsitul pandemiei de gripa H1N1

scris de Ziua Veche
0 afisari

Comitetul de urgenta al Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS) intentioneaza sa se reuneasca marti pentru a analiza datele disponibile in prezent si pentru a declara sfarsitul pandemiei de gripa H1N1, informeaza Bloomberg News, citand doua persoane care detin informatii credibile despre subiect.


 

 

Directorul general al OMS, dr. Margaret Chan, trebuie sa ia decizia daca gripa porcina necesita in continuare masuri de vigilenta sporita in absenta oricarei informatii ca virusul a devenit mai letal sau ca a dezvoltat o rezistenta la medicamentele folosite pentru tratarea sa, informeaza Agerpres.

Purtatorul de cuvant al OMS, Gregry Hartl, a declarat Bloomberg ca decizia va fi bazata pe analiza structurii virusului si ca nu a fost stabilita o data pentru un astfel de anunt.

Cel mai folosit tratament impotriva gripei porcine este Tamiflu. Gripa H1N1 a aparut in SUA si Mexic la inceputul lui 2009, iar apoi s-a raspandit in intreaga lume in mai putin de sase saptamani, provocand moartea a mii de persoane. Cei mai afectati au fost copiii si tinerii, noteaza Reuters.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult