Acasa Actualitate-InternaSocial Operaţie reuşită la Cluj. Tumoare de 18 kg în stomacul unei femei

Operaţie reuşită la Cluj. Tumoare de 18 kg în stomacul unei femei

scris de A.H.
4 afisari

Operaţia de extirpare a unei tumori abdominale de 18 kilograme, la care o femeie de 71 de ani a fost supusă vineri la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal (ICUTR) Cluj, s-a încheiat cu succes.

Reprezentanţii Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal (ICUTR) Cluj au declarat vineri că operaţia de extirpare a unei tumori gigant, de 18 kilograme, efectuată la o pacientă de 71 de ani, a reuşit, iar femeia a fost transferată la Secţia de Terapie Intensivă, unde va mai rămâne internată câteva zile, sub supraveghere medicală.

„Pe lângă tumoarea extirpată, pacientei i s-a mai efectuat o rezecţie intestinală şi i s-a scos şi uterul”, au precizat sursele citate. Potrivit acestora, rezultatul biopsiei, pentru a se vedea natura tumorii, va fi cunoscut în perioada următoare.

Femeia din Alba care avea o tumoare abdominală de 18 kilograme a fost operată vineri de către o echipă de medici a Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj, condusă de profesorul Mihai LucanLucan declara, într-o conferinţă de presă, că tumoarea este una dintre cele mai mari pe care le-a întâlnit în viaţa sa şi nu se ştie dacă este benignă sau malignă, iar intervenţia era complicată.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult