Acasa Actualitate-InternaSocial Opinca pe Centrul Cultural Maghiar, în replică la spânzurarea lui Avram Iancu

Opinca pe Centrul Cultural Maghiar, în replică la spânzurarea lui Avram Iancu

scris de D.S.S.
19 afisari

 Un grup de tineri naţionalişti din Bucureşti, conduşi de avocatul Mihai Rapcea şi Mihai Tociu, a dat replica provocatorului Csibi Barna, care l-a spânzurat pe Avram Iancu în piaţa publică, prin “punerea opincii” pe Centrul Cultural Maghiar din Capitală.

Sus-Opinca-lui-Avram-Iancu-la-Centrul-Cultural-Maghiar

Sus Opinca lui Avram Iancu la Centrul Cultural Maghiar

În văzul politiştilor impacientaţi şi agitaţi de gestul românesc, tinerii au pus opinca pe gardul Centrului Cultural Maghiar alături de inscripţia “Fără Opincă, Budapesta era în Siberia”. Acţiunea s-a desfăşurat miercuri, 16 martie, de la ora 18, cu ocazia lansării cărţii “Europe în Budapest – a Guide to it’s many cultures”, care a avut loc în incinta Centrului.

Mihai Rapcea a înmânat unui funcţionar maghiar un memoriu, cealaltă opincă şi un drapel tricolor, cu rugamintea să le trimită la Budapesta. Aici puteţi vedea conţinutul Memoriului adresat reprezentanţilor Budapestei de către tinerii bucureşteni.

 


22 comentarii

Cristian din Ardeal 17-03-2011 - 15:17

FELICITARI !!!!!! milioane de ROMANI sunt alaturi de gestul vostru !!!

Cristian din Ardeal 17-03-2011 - 15:18

ma refer la opinca!!

Ereticul 17-03-2011 - 15:52

Ideea este simpatica, dar montajul video lasa mult de dorit 🙂

Dan Tanasescu 17-03-2011 - 16:31

Băieţii ăştia m-au făcut să mă simt mândru că sunt român. Poate spiritul naţional nu a murit încă! În ceea ce priveşte montajul, nu cred că asta este problema, mai degrabă filmarea este cam neprofesionistă. 🙂

u s 20-03-2011 - 00:37

Cu cine ai votat ultima data?

Dan Tanasescu 21-03-2011 - 15:40

Ce legătură are asta cu subiectul articolului şi la ce vot te referi? Dacă este vorba de prezidenţiale, în mod sigur nu l-am votat pe Băsescu; nici în 2004 şi nici în 2009!

gigel 17-03-2011 - 17:26

bravo baieti mama lor ca bunicu a murit la Miscolt sai elibereze pe timpiti de nemti mai bine ii lasa dracu nu trebuia sa ne retragem ci sa le luam daune de razboi vreo 25 de ani

zooro 17-03-2011 - 21:17

Se invirte in mormint AVRAM IANCU la tembilismul facut de javra ordinara
Csibi Barna , daca-ar fi facut asa ceva in oltenia era jupuit de viu, manainca si se hraneste din tarina noastra , bozgor nenorocit. !
AUTORITATILE SA SE SEZIZEZE PENTRU GRAVE ATINGERI ADUSE UNOR SIMBOLURI NATIONALE , puscaria 25 de ani de lucrat la drumuri sau la ocna de sare.!

Ciu Huhu 17-03-2011 - 21:49

Opinca pe centrul cacatculturalui maghiar e prea putin dupa ce gunoiul Barna a spinzurat pe ce mai mare erou roman national AVRAM IANCU!
Ptiu, la gunoi cu S. Petofi!

neacsum 17-03-2011 - 22:36

Azi o opinca pe gard, maine o grenada pe fereastra, uite asa reaprindem sentimentele sovine si ura de rasa. Accept si consider ca trebuie sa existe un protest oficial si o pastrare a respectului fata de natiunea romana si tara, ca trebuiesc aparare unitatea neamului si integritatea teritoriala, dar din pacate astfel de gesturi aduc dupa ele alte gesturi. Guvernul roman, conducerea tarii trebuie sa ia masuri pentru respectaraea constitutiei si atunci cand statul roman va veghea la respectarea Constitutiei nu vor mai apare astfel de manifestari de nici o parte. Din pacate insa , Presedintele si guvernul sunt interesate mai mult de pastrarea scaunelor decat de Constitutie. Sarmana tara , , sarmana opinca , iara vei suferi din cauza tradatorilor.

Bumerang 17-03-2011 - 23:00

Neacsule,

io nu-s fan al lui Basila, dar sa nu uitam ca pe vremea PSD-elei WC Tudor era in mare verva!

digital 17-03-2011 - 23:06

nu vedeti d-le neacsum ca stia au treaba cu extterminarea categoriilor sociale si nu cu reprezentarea nationala in lume.de doi ani se ocupa fatis de razboiul cu propriul popor,normal ca nu au timp de economie,agricultura.cartoful e la 4lei benzina tinde peste 6 lei,,nu mai pot de liberalizarea pretului la gaze naturale si energie iar ei fac baze sportive,patinoare,partii de schi pe iarba,telegondole si alte cretinitati.
in plus cand ala aducea fronda neamului romanesc p..a cu gat de boc ce facea:asi asuma si codul muncii cu sala jumate goala!
va intreb a cui este pana la urma tara asta?!

Europeanuul 18-03-2011 - 12:19

Domnule Neacsu,

In vestul Europei, prin respectarea Constitutiei marea majoritate a cetatenilor se gandeste automat la respectarea demnitatii umane si a statului de drept (nimeni nu este mai presus de lege). In Romania oamenii cand aud despre acest topic se gandesc in mod automat la alienatul cu indivizibilitatea Romaniei. Si cam atit. Nu ar fi rau sa meditati putin asupra acestor diferente de perceptie.

P.S.
Avind in vedere ca-n Romania domneste coruptia institutionalizata, eforturile clasei politice investite in distragerea „atentiei” cu tot felul de tricuri sunt firesti. Repetarea vechilor mituri, evenimentelor istorice si sloganelor patriotice se numara printre aceste tricuri. Vechile generatii (cu creierii spalati) au o afinitate mare la astfel de vrajeli. http://www.youtube.com/watch?v=l511hdhFDao&feature=related

Adrian 20-03-2011 - 11:54

Cu un dangat plin de jale
Mii de clopote dau veste
Stefan Voda al Moldovei, Stefan Voda
Nu mai este…
Stefan Voda al Moldovei, Stefan Voda
Nu mai este…
Dar pe unde trece acuma?
In mareata zi de vara
Este Stefan ce strabate
Cel din urma drum prin tara
Este Stefan ce strabate
Cel din urma drum prin tara
Trista-i manastirea Putna
Portile deschise asteapta
Stralucit convoi ce vine
Si spre El incet se-ndreapta
Stralucit convoi ce vine
Si spre El incet se-ndreapta
Plange dealul, plange valea
Plang padurile batrane
Si poporul in hohot plange
Cui ne lasi pe noi Stapane ?
Si poporul in hohot plange
Cui ne lasi pe noi Stapane ?
Eu va las in grija mare
Idealul meu cel sfant
Sa stati straja la hotare
Sa paziti acest Pamant
Sa stati straja la hotare
Sa paziti acest Pamant
S-aratam prin fapta noastra
Tuturor necontenit
Ca prin neamul lui in Lume
Stefan Voda n-a murit
Ca prin neamul lui in Lume
Stefan Voda n-a murit
Ca prin neamul lui in Lume
Stefan Voda n-a murit
Ca prin neamul lui in Lume
Stefan Voda n-a murit
http://www.youtube.com/watch?v=US0XHiwxdbo&NR=1

Mugur 18-03-2011 - 10:16

Trebuie sa strangem randurile si sa le intoRCEM SERVICIUL. dOAR DELASAREA NOASTRA A FACUT CA SA LI SE URCE LA CAP. SA LE INTOARCEM

Spiridon 19-03-2011 - 19:21

mai bine sa strangem patul pustii, caci face bine la o ochire corecta

Mugur 18-03-2011 - 10:19

Trebuie sa strangem randurile si sa le inoarcem serviciul. sa ne purtam si noi cu ungurii din toate zonele asa cum se poarta ei cu romanii din Harghita. Animalele nu stiu de vorba buna decat de bata !

Spiridon 19-03-2011 - 19:24

Da, este adevarat, grenada trebuie bine stransa in pumn inca inainte sa-i scoti cuiul si sa o arunci unde este dusmanul mai indesat. Asta apropos de varf si indesat, caci cuiul are varf, fara doar si poate

Ciu Huhu 19-03-2011 - 21:22

Spiridon tu esti porc provocaror evreu, n-asa spurcatule!

MARIN-Tg-Mures 19-03-2011 - 23:52

Nici-o problema ,butucu si securea vor fi ale lui csibi ,iar capul aruncat in wc

MARIN-Tg-Mures 20-03-2011 - 00:04

Acesti inculti care n-au cultura, nici macar agricultura,ar trebui pusi sa invete CONSTITUTIA ROMANIEI, iar parintilor lor Cei 7 ani de-acasa (pt documentare vezi biblioteca judeteana) ertet!csibike!!!!!!!!!!!!

liliana 26-03-2011 - 19:43

extraordinar cata promptitudine din partea politiei! unde a fost politia cand un nemernic ne ofensa in propria noastra casa??!!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult