Bcureştenii vor beneficia de subvenţie pentru energia termică | Ziua Veche
Acasa Actualitate-InternaSocial Oprescu se suceşte:Toţi bucureştenii vor beneficia de subvenţie pentru energia termică

Oprescu se suceşte:Toţi bucureştenii vor beneficia de subvenţie pentru energia termică

scris de A.H.
4 afisari

Toţi bucureştenii vor beneficia, la iarnă, de subvenţie pentru plata energiei termice de la RADET, au precizat joi, pentru mediafax.ro, reprezentanţii municipalităţii, potrivit cărora suma prevăzută în acest scop este de 590 de milioane de lei, cu aproape 30 de milioane mai mult decât în 2011.

sorin oprescu

Primăria Bucureşti pregăteşte scumpirea gigacaloriei. Vezi cine e vizat

Primăria Municipiului Bucureşti acordă, şi anul acesta, subvenţia pentru plata energiei termice către RADET. Astfel, pentru plata subvenţiei pentru energia termică, Primăria Capitalei are prevăzută în buget, pentru anul 2012, suma de 590 de milioane de lei”, se arată într-un comunicat remis  de Primăria Capitalei.

Anul trecut, municipalitatea a alocat pentru subvenţiile la plata energiei termice 561,45 milioane lei. În 2010, subvenţiile alocate de primărie au totalizat 343 milioane lei, iar în 2009, aproximativ 357 milioane lei, potrivit sursei citate.

În acelaşi comunicat se menţionează şi că, întrucât Primăria Capitalei „este interesată ca anumite categorii sociale să poată beneficia în mod echitabil de această subvenţie, în ultima perioadă au existat o serie de variante de optimizare, printre care şi acordarea subvenţiei, direct către populaţie, în funcţie de venituri”.

Subvenţia reprezintă diferenţa dintre costul de producţie a gigacaloriei, 328 de lei, şi preţul care ajunge la bucureşteni – 169,88 lei, precizează municipalitatea.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, miercuri, la Comisia de Industrii din Cameră, că nu mai poate face cu subvenţia şi că a cerut o listă de la ANAF cu veniturile bucureştenilor, astfel încât cei cu venituri peste 2.500 de lei pe cap de familie să plătească 328 de lei gigacaloria.

„Nu mai pot să fac faţă cu subvenţia. Nu mai pot. Nu mai am cum să subvenţionez, şi sunt mulţi amărâţi care nu au bani. Am cerut de patru ani – să văd acum dacă se concretizează – o listă cu veniturile de la ANAF şi dacă venitul e mai mare de 20-25 de milioane pe cap de familie să pot să-i pun să plătească 328, cât e acuma gigacaloria la Bucureşti. De ce? Ca să pot să măresc paleta ălora care nu au bani. Nu e politic, e grija faţă de oameni”, a spus Oprescu.

1 comentariu

ginecologistuldeserviciu 05-10-2012 - 08:58

Caraghiosu’ doctor nebun crede ca bucuresteni cu venituri de peste 2.500 RON pe luna/persoana locuiesc in blocuri conectate la RADET ??? Asa sta, oare, el si acolitii lui ?

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult