Acasa Actualitate-InternaSocial Oprsecu despre efectele ninsorii ȋn București și recomandǎri

Oprsecu despre efectele ninsorii ȋn București și recomandǎri

scris de Laurentiu Banches
14 afisari

Sorin Oprescu le-a cerut, ȋn seară de duminicǎ, 26 ianuariem bucureştenilor ca luni să folosească cu prioritate mijloacele de transport în comun, menționȃnd că municipalitatea se va asigura că acestea funcţionează.

Oprsecu despre efectele ninsorii ȋn București și recomandǎri (foto:machiavelli.ro)

„Vreau să mă adresez cetăţenilor Bucureştiului sau celor care vor să tranziteze Capitala în aceste zile: Folosiţi cu prioritate mijloacele de transport în comun. Noi ne vom asigura că tramvaiele, autobuzele şi troleibuzele circulă corespunzător. În felul acesta ne daţi spaţiu să putem curăta străzile, să le pregătim pentru dumneavoastră”, a declarat Sorin Oprescu la comandamentul de iarnă ţinut duminică seară la primăria Capitalei. Potrivit primarului general, pe durata nopţii vor fi în teren 375 de utilaje care vor acţiona în baterii pentru degajarea zăpezii de pe arterele principale şi pe unele dintre cele secundare, iar 405 de operatori vor curăţa zăpada de pe trecerile de pietoni, staţii şi din refugiile RATB. „În cursul acestei nopţi toate utilajele vor ataca cu prioritate bulevardele mari, dimineaţa continuăm pluguirea cu asistenţă de la Poliţia Rutieră”, a spus Sorin Oprescu.

De asemenea, primarul general le-a cerut primarilor de sector să cureţe străzile secundare pe care le au în administrare, conform planului de deszăpezire. „Fac apel către primarii de sector să mobilizeze toate resursele pentru a degaja zăpada de pe străduţele mici pe care le au în administrare, conform procedurilor prevăzute în planul de deszăpezire din Capitală”, a arătat Oprescu. Edilul şef al Capitalei le-a cerut şi şoferilor care se vor afla în trafic în cursul zilei de luni să nu blocheze operaţiunile de deszăpezire prin parcarea maşinilor în locuri nepermise.

El a mai precizat că au fost deja somaţi 157 agenţi economici şi un număr de105 persoane fizice pentru că nu şi-au respectat obligaţia de a curăţa zăpada şi gheaţa de pe trotuarele din faţa spaţiilor care le deţin. „De mâine, Corpul de Control va aplica amenzi pentru că nu vrem să umplem spitalele de fracturi”, a menţionat Oprescu.

Primarul Capitalei Sorin Oprescu a adǎugat de asemenea că, în cele trei adăposturi municipale, se află 520 de persoane, iar trei echipe mobile ale Direcţiei de Asistenţă Socială monitorizează la intervale regulate alte 46 de persoane adulte care au refuzat adăpostirea. Potrivit primarului general, trei echipe mobile ale Direcţiei Generale de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti monitorizează, la intervale regulate, cele 46 de persoane adulte care au refuzat adăpostirea de la începutul codului portocaliu în Capitală.

Tot echipele DGASMB au solicitat plasament în regim de urgenţă pentru un număr de şase minori ai căror părinţi nu îşi pot asuma protejarea lor direcţiilor de asistenţă socială şi protecţia copilului din sectoarele în care au fost găsiţi şi din două judeţe. Acestea sunt pe Calea Grivitei nr.216 în Sectorul 1, pe strada Agricultori nr.105 în Sectorul 2, pe strada Maximilian Popper nr. 17 A, strada Nerva Traian nr. 8, strada Foişorului nr.56-58 şi strada Dristorului nr.81-88, în Sectorul 3, pe Calea Şerban Vodă nr.48 şi strada Mitropolit Filaret nr.41 în Sectorul 4, pe Calea Ferentari nr. 191 şi Şoseaua Viilor nr.44 în Sectorul 5.

Sorin Oprescu a mai precizat că la Dispeceratul Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti au fost primite în cursul zilei 32 sesizări privitoare la 57 de artere pe care se circula cu greutate. Totodată, în cursul zilei de duminică, la Seviciul de Ambulanţă, au fost înregistrate 657 de solicitări. „Nu au fost înregistrate evenimente deosebite. Avem rezerva de medicamente asigurată. Avem asigurate rezervele de apă, apă caldă, gaze, electricitate, precum şi paturile pentru pacienţii – cazuri sociale”, a mai spus Sorin Oprescu, conform mediafax.

2 comentarii

mircea 27-01-2014 - 07:55

Aceasta este adevarata fata a administatiei in Bucuresti,numai gura de ei gurlangii ca primarul Oprescu.O administratie nereformata.Servicii platite cu luna,anotimpul nu in functie de calitate.Un exemplu unde este cel care nu te lasa la greu ci te omoara-Vanghelie?? cel mai reprezentativ al administratiei Romanesti:educat ,calificat si specializat in mangleala,ciordeala si cardeala

UnUL 27-01-2014 - 08:28

Vezi mirciulică că ești capabil să exprimi o opinie corectă în fraze inteligibile? Perseverează!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult