Acasa Actualitate-InternaSocial Opt adevaruri nespuse despre situatia cainilor vagabonzi

Opt adevaruri nespuse despre situatia cainilor vagabonzi

scris de M.A.
18 afisari

Problema cainilor comunitari a generat numeroase dispute in societatea romaneasca, divizand-o, iarasi, in doua tabere ireconciliabile.

Opt adevaruri nespuse despre situatia cainilor vagabonzi

Opt adevaruri nespuse despre situatia cainilor vagabonzi (foto: dorinstef.blog.com)

O tabara doreste rezolvarea urgenta a acestei probleme, in special prin eutanasierea patrupedelor, in timp ce o alta doreste o solutie umanitara, dar care nu are o rezolvare atat de rapida. In tot acest scandal, de castigat au doar cei care profita de pe urma acestei situatii, companiile si ONG-urile care utilizeaza fonduri publice pentru gestionarea acestei probleme. In schimb, au de pierdut cetatenii tarii, dar si cainii de pe strazi.

Vinovati

In plus, in mod cert, vinovata pentru aceasta situatie este clasa politica din tara noastra, care nu a miscat nici un deget pentru solutionarea reala a acestei probleme.

A venit momentul sa spunem lucrurilor pe nume, sa dam la iveala lucruri nespuse despre aceasta situatie. Iar Econtext va prezinta o lista de OPT adevaruri nespuse despre cainii comunitari, opt lucruri ascunse, dar stiute de multa lume. Doar cand aceste adevaruri vor fi aduse la lumina, doar atunci vom rezolva definitiv aceasta problema. IATA CARE SUNT CELE OPT ADEVARURI NESPUSE DESPRE PROBLEMA CAINILOR COMUNITARI:

1. TOTI VOR O SOLUTIE

Ambele tabere (cei care sunt pentru eutanasiere si cei care se opun acestei metode) doresc rezolvarea acestei probleme, doar ca una doreste o solutie rapida, o solutie „finala”, in timp ce alta doreste o solutie mai umana, dar care cere un timp mai indelungat.

2. MAI MULTE SOLUTII

Trebuie aplicate concomitent mai multe solutii pentru rezolvarea acestei probleme. O solutie ignorata de toate taberele este promovarea adoptiilor internationale.

3. PRIMARII NU AU FACUT NIMIC PENTRU REZOLVAREA PROBLEMEI

Nu s-a facut nimic in directia rezolvarii acestei probleme. Primarul Sorin Oprescu, dar si alti primari din tara, nu au miscat nimic (sau mai nimic) pentru solutionarea acestei probleme.

4. MULTE ONG-URI SIFONEAZA FONDURI

Multe din ONG-urile care se ocupa cu protejarea cainilor comunitari sifoneaza fonduri uriase si ajuta prea putin la solutionarea problemei.

5. NU SE DORESTE REZOLVAREA REALA A PROBLEMEI

Autoritatile si ONG-urile (o mare parte dintre ele) nu doresc, de fapt, rezolvarea acestei situatii intrucat ar insemna inchiderea unui robinet de bani. In multe din ONG sunt persoane, rude ale unor politicieni, iar acestea sunt direct interesate de nerezolvarea acestor probleme. Din acest motiv, o solutie la aceasta problema trebuie sa contina si un control strict la toate aceste ONG-uri care se ocupa de cainii comunitari, care sa evidentieze modul in care acestea au cheltuit banii, dar si persoanele implicate in aceste organizatii.

6. O NOUA TEAPA

Daca am aplica solutia eutanasierii cu injectie letala, este nevoie de o supravehgere atenta pentru ca aceasta solutie letala sa nu fie realizata, de fapt, cu bata. Altfel zis, ne putem astepta la o ‚teapa’ si in aceasta zona, pentru a se sifona noi sume de bani.

7. BESTII SUNT IN AMBELE TABERE

Nimeni nu minimalizeaza ceea ce s-a moartea copilului de patru ani, ucis de cainii maidanezi. Acesta nu trebuie sa fie insa un prilej pentru un genocid impotriva cainilor, nu trebuie aprobate bestiile care se cred legitimate sa intreprinda astfel de fapte plecand de la moartea acestui baietel. De asemenea, si in sens invers, nu trebuie minimalizata uciderea baietelui, bestii exista in ambele tabere.

8. ODATA PENTRU TOTDEAUNA

Nu avem nevoie de o solutie heirupista, ceea ce ar putea creea grave probleme de imagine pentru tara noastra. Pe de alta parte, avem nevoie de o solutie inteligenta, rapida si pe termen lung. Aceasta problema trebuie rezolvata odata.

5 comentarii

ion 09-09-2013 - 16:41

EUTANASIEREA SI LEGEA ANIMALELOR DE COMPANIE ARE STAPIN SCAPA NU HINGHERII,SA NU MAI CALCAL IN KAKATI LA FIECARE PAS

haril 09-09-2013 - 18:22

„Boala lunga,moarte sigura”,aceasta este politica celor raspunzatori pentru rezolvarea problemei cainilor vagabonzi,deoarece numai astfel niste profitori deturneaza fondurile alocate rezolvarii indepartarii cainilor vagabonzi din zonele locuite de oameni.Astfel, cei indrituiti pentru a rezolva problema,ajung sa dobandeasca venituri necuvenite din donatii si din impozite luate de la cei muscati sau chiar omorati de cainii comunitari.

un crestin 10-09-2013 - 07:43

Cand am citit titlul mi-am zis hai , ca-i interesant de aflat 8 lucruri nespuse despre cainii comunitari (” comunitari”, ca-i cool)). Cand colo, ce sa vezi? Toate cele opt lucruri au fost strigate in gura mare de pe acoperis.

Domnule Adrian Cristescu, dumneata cu cine tii? Parerea mea este ca tii cu cainii si visezi la o tara in care haite de caini rapanosi si salbaticiti iau locul romanilor care fug in lume cat vad cu ochii.
Mondo cane.

Antibasistul 10-09-2013 - 07:56

Corect!

Antibasistul 10-09-2013 - 07:58

Iar Adrian C. vrea sa ramina singurul om din RO, rege al ciinilor.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult