Acasa Actualitate-InternaSocial Opt bombe la Aeroportul din Iaşi

Opt bombe la Aeroportul din Iaşi

scris de L.M.
2 afisari

Opt bombe de aviaţie din cel de-al doilea război mondial au fost găsite pe şantierul unde au loc săpături pentru noua pistă a Aeroportului Iaşi, ultimele şase fiind descoperite miercuri.

Opt bombe la Aeroportul din Iaşi

Opt bombe la Aeroportul din Iaşi (foto: ziaruldeiasi.ro)

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Iaşi, Silvia Bolohan, două bombe de aviaţie cu diametrul de 35, respectiv 70 milimetri, provenind din cel de-al doilea război mondial, au fost descoperite, marţi, de către muncitorii care lucrează pe şantierul Aeroportului Iaşi, aflat la marginea oraşului, transmite Mediafax.

Muncitorii au sunat la 112, iar la faţa locului au ajuns echipe de pirotehnişti care au ridicat bombele pentru a le duce într-un poligon unde urmează să fie detonate.

Miercuri, echipele de pirotehnişti ale ISU au mers din nou pe şantierul aeroportului pentru a face verificări în zona în care fusese găsită muniţia şi au descoperit alte şase bombe de aviaţie, la o adâncime de un metru.

La ora transmiterii acestei ştiri, zona este izolată, iar la faţa locului au fost mobilizaţi poliţişti, jandarmi şi pompieri ISU, bombele urmând să fie ridicate de pirotehnişti. Lucrările la pista Aeroportului Iaşi au fost sistate, urmând să fie făcute în continuare verificări.

3 comentarii

pathfinder 04-09-2013 - 16:20

Daca erau opt parasute alta era treaba…
Da alea trebuie cautate in padurea din apropiere….

ValVerde 04-09-2013 - 16:25

Unde ? ..unde ?..care padure ??!!

pathfinder 04-09-2013 - 16:30

Eeee si tu acuma….
Ciric… binenteles…

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult