Acasa Actualitate-InternaSocial Padina: Bǎrbat atacat de urs, salvat de cȃine

Padina: Bǎrbat atacat de urs, salvat de cȃine

scris de Laurentiu Banches
4 afisari

Un bărbat a fost atacat de un urs, în noaptea de luni spre marți, în timp ce se deplasa spre locuința sa din apropierea cabanei de la Padina.

Padina: Bǎrbat atacat de un urs, salvat de cȃine (foto:kr.top1walls.com)

”Azi-noapte (luni spre marți noaptea—n.r.) în jur de ora 1.50, un băiat care lucra la cabana Padina, după ce s-a uitat la televizor, a închis cabana și a vrut să se ducă la căbănuța lui, ceva mai jos, la vreo 200 de metri. S-a trezit cu un urs în spate. S-a luptat cu el, i-a dat cu lanterna, săracul. A scăpat în final. L-a scăpat un câine, pe care îl avea acolo, rămas de la ciobani, de astă iarnă”, a declarat șeful Salvamont Dâmbovița, Doru Deaconescu, potrivit Agerpres. Acesta a spus că, în mod normal, ursul ar fi trebuit să fie în hibernare în această perioadă. ”Normal, ar trebui ca ursul să fie în hibernare în perioada asta, dar, cum s-a întâmplat și anul trecut, toată iarna nu au intrat în hibernare, s-au învățat la tomberoane, vin și caută hrană”, a adăugat Deaconescu.

Incidentul a fost anunțat la 112, iar jandarmii și salvamontiștii l-au coborât pe bărbat până la Sanatoriul Moroieni, de unde a fost preluat de o ambulanță și transportat la spital. Starea acestuia nu este gravă, a suferit mai multe zgârieturi în urma atacului ursului. În momentul în care a fost preluat de către echipajul medical, era în stare stabilă, fiind conștient, însă era speriat, susține sursa citată.

2 comentarii

Contra 28-01-2014 - 14:49

Mai ucideti cainii, ca va apara Sulea!

urbos 28-01-2014 - 17:54

Trebuie omorati toti cainii de pe strazi.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult