Acasa Actualitate-InternaSocial Pana la urma, profesorii pun notele in catalog

Pana la urma, profesorii pun notele in catalog

scris de Ziua Veche
75 afisari

.Programul in invatamantul bucurestean se desfasoara normal luni, profesorii pun note in catalog, dupa cum sustine conducerea Inspectoratului scolar, liderii sindicali afirmand ca au recomandat sa nu fie trecute notele dar ca decizia apartine dascalilor, nefiind organizat un referendum in acest sens.


„Am recomandat sa nu fie trecute notele in catalog ca o prima forma de protest, dar nu am facut referendum in acest sens”, a declarat, luni, pentru Mediafax, liderul Federatiei Sindicatelor Libere din invatamant (FSLI), Aurel Cornea. Presedintele executiv al Federatiei „Spiru Haret”, Marius Nistor, a spus ca probabil marti ar putea sti cati profesori bucuresteni nu au pus note in catalog, precizand totodata, la fel ca si liderul FSLI, ca este vorba doar de o recomandare. Inspectorul general scolar al Capitalei, Cristian Alexandrescu, a declarat ca nu are informatii legate de cazuri in care profesorii au refuzat sa treaca notele in catalog. „Vom analiza daca profesorii respecta toate etapele prevazute de lege pentru aceste actiuni de protest”, a precizat inspectorul general scolar al Capitalei. Federatiile din educatie au anuntat, joi, un calendar comun de proteste, anuntand ca din 22 martie cadrele didactice nu vor mai trece in catalog notele si calificativele elevilor. in 25 martie, sindicalistii din invatamant vor organiza un miting in Piata Victoriei, urmat de un mars de protest care se va incheia la Ministerul Educatiei, concomitent cu un pichet la Ministerul Muncii. Tot in 25 martie vor fi suspendate cursurile in toate scolile, pentru a fi organizate dezbateri pe proiectul Legii educatiei, sindicalistii reclamand ca acesta nu a fost trimis cadrelor didactice pentru a fi analizat.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult