Acasa Top SecretArmata Parada militară 1 Decembrie 2019.

Parada militară 1 Decembrie 2019.

scris de Ziua Veche
284 Afisari

1 Decembrie 2019, Ziua Națională a României și ziua în care se împlinesc 101 ani de la Marea Unire din 1918. Ca în fiecare an, parada militară de 1 Decembrie a fost așteptată cu multă emoție, la București. Defilarea a început la ora 11:00 și s-a încheiat la 12:30. Zeci de mii de oameni din Bucureşti, dar şi din alte oraşe, au venit la Arcul de Triumf pentru a asista la parada militară, pe care o puteți revedea, integral, în cele trei materiale video de mai jos.

Parada militară națională de 1 Decembrie din București a fost deschisă și anul acesta de aviația militară, tot aviația urmând să fie cea care „închide” evenimentul.

Pe timpul intonării Imnului Naţional al României, în semn de salut, au fost executate 21 de salve de tun de către bateria „Salve” a Brigăzii 30 Gardă ,,Mihai Viteazul”, comandată de locotenentul Mihai Nicolae.

Salvele de tun au fost executate de militarii ai brigăzii cu tunurile din dotare, tunuri de calibrul 76 mm, model 1942, folosind muniţie de manevră.

Tradiţia executării salvelor de tun se pare că își are originea într-un vechi obicei marinăresc ce semnifica intențiile pașnice.

Puteti vedea Parada militara in intregime aici.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult