Acasa Actualitate-InternaSocial Parcarea subterană de la Univesitate, inaugurată joi

Parcarea subterană de la Univesitate, inaugurată joi

scris de L.M.
1 afisari

Parcarea subterană de la Univesitate (Piaţa Universităţii) va fi inaugurată joi de către Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu. Parcarea este primul obiectiv de acest fel din Bucureşti construit în parteneriat public-privat.

Parcarea subterană de la Univesitate, inaugurată joi

Parcarea subterană de la Univesitate, inaugurată joi

Structurată pe trei niveluri, parcarea are o capacitate de 420 de locuri pentru autoturisme şi 21 pentru motociclete şi este prevăzută cu două intrări, prin străzile Toma Caragiu şi Academiei, ieşirea asigurându-se pe la Muzeul Municipiului Bucureşti. Tariful pe oră a fost fixat la 0,38 euro, echivalentul a aproximativ 2 lei, fiind prevăzute şi locuri cu abonament.

Suprafaţa terenului pe care s-a construit parcarea este de 8.507 mp, iar suprafaţa desfăşurată, pe trei niveluri subterane, este de 14.025 mp.

În septembrie 2010 au fost mutate în Parcul Izvor cele patru statui aflate în Piaţa Universităţii, în perioada noiembrie 2010-iunie 2011 au fost demarate şi finalizate lucrările arheologice, iar în iunie 2011 au început lucrările de construcţie a parcării. La data de 5 mai 2012, cele patru statui mutate temporar în Parcul Izvor au fost readuse în Piaţa Universităţii.

1 comentariu

dr. tigidobru 15-11-2012 - 20:11

Scuze,
Voiam sa va felicit pentru insistenta cu care faceti ce trebuie!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult