Acasa Actualitate-InternaSocial Pârtiile de schi deschise ȋn stațiunile din Maramureș

Pârtiile de schi deschise ȋn stațiunile din Maramureș

scris de Laurentiu Banches
6 afisari

Toate pârtiile de schi din cele șase stațiuni turistice din județul Maramureș au fost deschise iubitorilor sportului alb.

Pârtiile de schi deschise ȋn stațiunile din Maramureș (foto:emaramures.ro)

Administratorii de pârtii din Munții Gutâiului și Pietrosul Rodnei au anunțat cǎ stratul de zăpadă oscilează între 25 și 80 de cm, se poate schia în condiții foarte bune, vizibilitatea atmosferică este perfectă, iar instalațiile de telescaun funcționează pe toate pârtiile. Pe pârtiile de schi din Șuior și Cavnic au fost activate tunurile de zăpadă pentru a spori stratul de omăt de la baza pârtiilor. Unul dintre administratorii pârtiilor de schi din stațiunea montană Cavnic, Cristian Costin, a declarat vineri, 20 decembrie, potrivit Agerpres, că stratul de zăpadă are o grosime cuprinsă între 40 și 70 cm.

„Se poate schia în condiții foarte bune, zăpada e aproape înghețată tot timpul zilei din cauza temperaturilor scăzute. Cele patru pârtii de schi vor fi deschise la sfârșitul săptămânii, dar și în perioada Crăciunului și Anului Nou”, a spus Cristian Costin. În stațiunea turistică Borșa din Munții Pietrosul Rodnei stratul de zăpadă a ajuns la 65 cm, iar în stațiunea Mogoșa și Izvoarele măsoară 50 cm.

Începând de vineri, Primăria municipiului Baia Mare, prin compania de transport public „Urbis”, pune la dispoziția celor interesați curse speciale de transport care fac legătura dintre oraș și stațiunile montane Cavnic și Șuior. În județul Maramureș sunt operabile pârtiile de schi din stațiunile Șuior-Baia Sprie, Roată-Cavnic, Icoană-Cavnic, Borșa, Mogoșa-Baia Sprie și Izvoarele.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult