Acasa Actualitate-InternaSocial Pasaj nou în Piața Presei Libere. Cum arată și cand va fi gata

Pasaj nou în Piața Presei Libere. Cum arată și cand va fi gata

scris de D.P.
3 afisari

Noul pasaj subteran din Piața Presei Libere va fi finalizat în maximum patru luni, perioadă în care lucrările vor continua în subteran, fără ca circulaţia să fie afectată.

Noul pasaj din Piața Presei Libere.

Noul pasaj din Piața Presei Libere.

Pasajul cu o lungime de 700 de metri, este amplasat la intersecţia a patru artere cu trafic ridicat – şoseaua Bucureşti-Ploieşti, şoseaua Kiseleff, bulevardul Mărăşti şi bulevardul Poligrafiei -, intersecţie traversată de aproximativ 12.000 de vehicule pe oră.

Valoarea investiţiei este de 60,4 milioane de lei, fără TVA, iar termenul de finalizare este de nouă luni de la demararea lucrărilor.

Accesul în pasaj se va face dinspre direcţia Ploieşti-Băneasa, printr-o singură intrare, iar ieşirea din acesta se va face prin două părţi, fiind vorba de primul pasaj, în care există o bifurcaţie subterană. La ieşirea din pasaj, şoferii vor avea două opţiuni, fie să continue drumul pe sectorul principal, care va avea două benzi de circulaţie şi care va ieşi spre Bulevardul Kiseleff – Arcul de Triumf, fie să meargă în partea dreaptă, spre bulevardele Mărăşti şi Expoziţiei.

„Pereţii mulaţi ai pasajului sunt executaţi în proporţie de 75 la sută. Este executată structura subterană, partea grea, respectiv primele cinci luni, se apropie de sfârşit, după care Piaţa Presei va fi redată circulaţiei, urmând ca lucrările de construire să continue pe durata întregii ierni în subteran, prin metoda pe care constructorul o numeşte «top down»”, a spus primarul Capitalei, Sorin Oprescu.

Reprezentantul constructorului a mai arătat că în dreptul Pavilionului H va fi construit un pasaj pietonal, care va face legătura între Parcul Herăstrău şi nodul de transport în comun care deserveşte Piaţa Presei Libere.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult