Acasa Actualitate-InternaSocial Patinoarul Mihai Flamaropol rămâne închis

Patinoarul Mihai Flamaropol rămâne închis

scris de C.S.
2 afisari

Patinoarul Mihai Flamaropol din Capitală, închis în urmă cu un an din cauza datoriilor la utilităţi, nu se va mai redeschide în urma deciziei luate de către reprezentanţii primăriei, ai federaţiei de hochei pe gheaţă şi ai unor cluburi de patinaj din Bucureşti.

Patinoarul "Mihai Flamaropol" din Bucuresti.

Directorul Direcţiei de Investiţii şi Dezvoltare din Primăria Capitalei, Bogdan Hreapcă, a declarat că decizia a fost luată din motive de siguranţă şi tehnice. „Am avut o întâlnire cu preşedintele federaţiei de hochei, cu tehnicul de la hochei, cu doamna Tocală, cu părinţii patinatorilor şi s-a ajuns la următoarea formulă de compromis: să fi plătit 300.000 de euro datorii plus vreo 25.000 pentru nişte piese de schimb şi să fi ţinut patinaorul o lună, pentru că la 17 grade nu se mai face gheaţă, am luat decizia să nu mai fie deschis. Nu avea rost să facem acest efort pentru nici o lună de funcţionare.”

Bogdan Hreapcă a precizat că urmează să aibă o întâlnire cu omul de afaceri Ion Ţiriac pentru a pune la punct detaliile construcţiei unui patinoar pe un teren pe care primăria îl va pune la dispoziţie. „Urmează să mă întâlnesc cu domnul Ţiriac mâine să vedem dacă până în septembrie putem să ridicăm un patinoar de antrenament. Asta ar fi ideal pentru cei care au nevoie de gheaţă”, a mai spus Hreapcă.

Preşedintele Federaţiei Române de Hochei pe Gheaţă, Florian Gheorghe, consideră că redeschiderea patinoarului ar fi fost tardivă, de vreme ce activitatea patinatorilor şi hocheiştilor se încheie la jumătatea lunii aprilie.

Sportivii de la cele şapte cluburi de patinaj artistic din Bucureşti se antrenează de aproximativ un an în mall-uri, singurul patinoar din Capitală, „Mihai Flamaropol”, fiind închis în martie 2013 din cauza restanţelor la utilităţi în valoare de 1,2 milioane de lei. Peste 150 de patinatori de performanţă şi 500 de hocheişti legitimaţi nu au unde să se antreneze în Bucureşti, singurele soluţii pentru a practica în continuare sportul fiind patinoarele din mall-uri sau naveta la Braşov, oraş cu două patinoare la standarde de competiţie.

Patinoarul „Mihai Flamaropol” din Capitală a fost închis în luna martie a anului trecut ca urmare a sistării furnizării utilităţilor, Ministerul Tineretului şi Sportului luând această decizie după ce administratorul patinoarului de la acea dată, Federaţia Română de Hochei pe Gheaţă, a întârziat plăţile şi a acumulat restanţe la facturile către Enel şi Apa Nova în sumă totală de 1,2 milioane de lei.

3 comentarii

digital 17-02-2014 - 19:30

ar putea să-l și demoleze, un lac e mult mai ieftin și ecologic !

digital 17-02-2014 - 19:32

îți dai seama, ăla de la Brașov a costat 11 mil de euro, record mondial pentru clasa lui !

Dinu 17-02-2014 - 19:45

Pai trebuie sa se bage cineva in afacerea asta! De ce sa-l reparam, sa-l reutilam, costa mai putin si cine castiga. Asa Sa vina un intreprinzator , sa ceara si el vreo 11-12 milioane si face unul nou , pe un teren ce-l va vinde alt miliardar proprietar de pamanturi cumparate pe bani putini de la primariile locale sau niste parliti de romani pacaliti , sau mostenite,.. asa cu vor judecatorii nostrii…HALAL TARA! HALAL POPOR !!!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult