Acasa Actualitate-InternaSocial Pelesul, in topul celor mai spectaculoase castele din lume

Pelesul, in topul celor mai spectaculoase castele din lume

scris de Ziua Veche
0 afisari

.Castelul Peles din Sinaia se situeaza pe pozitia a sasea in Top 15 al celor mai spectaculoase constructii de gen din lume, pe prima pozitie in clasament fiind Castelul Hohenzollern din Germania, informeaza opentravel.com.


„Desi construite cu scopul de aparare, in zilele noastre, castelele par oarecum constructii nerealiste, nascute din lumea povestilor”, scriu cei care au realizat topul. Astfel, dupa Castelul Hohenzollern din Germania, in clasament urmeaza, in ordine, Castelul Howard din Marea Britanie, Alcázar din Segovia (Spania), Castelul Himeji din Japonia, Castelul din Praga (Cehia), Castelul Peles din Romania, Castelul Chambord din Franta, Castelul Neuschwanstein din Germania, Castelul Corfe din Marea Britanie, Castelul Matsumoto din Japonia, Castelul Burg Eltz din Germania, Castelul Eilean Donan din Scotia, Castelul din Neuchatel (Elvetia), Fortareata Guaita din San Marino si Castelul Conwy din Tara Galilor, transmite Mediafax.

Despre Castelul Peles, cei care au alcatuit clasamentul scriu: „Pozitionat in peisajul idilic al Muntilor Carpati din Romania, Castelul Peles este o constructie de poveste. Inceputa in 1873, constructia complexului a fost una internationala si solicitanta. Asa a descris Regina Elisabeta a Romaniei fazele constructiei: «Italienii erau zidari, romanii construiau terase, tiganii erau hamali. Albanezii si grecii lucrau in piatra, germanii si maghiarii erau tamplari. Turcii ardeau caramida. Inginerii erau polonezi si cioplitorii in piatra erau cehi. Francezii desenau si englezii masurau…». Se pare ca 14 limbi straine se auzeau printre muncitori”.

Castelul Peles din Sinaia, resedinta de vara a regilor Romaniei, a fost construit la dorinta regelui Carol I al Romaniei (1866 – 1914), dupa planurile arhitectilor Johannes Schultz si Karel Liman, si a fost decorat de celebrii decoratori J. D. Heymann din Hamburg, August Bembé, din Mainz, si Berhard Ludwig, din Viena. Domeniul Peles si anexele sale au fost restituite, in martie 2007, Regelui Mihai I, in urma unei decizii de retrocedare.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult