Acasa Actualitate-InternaSocial Pensia minimă s-ar putea dubla

Pensia minimă s-ar putea dubla

scris de Misu Andrei
78 afisari

În contextul scumpirilor din ultima perioadă, îndeosebi la produsele alimentare, ministrul social-democrat al Muncii vine cu speranțe pentru pensionarii din România, în mod special pentru românii cu pensie mică, nevoiți să drămuiască veniturile de la o lună la alta, pentru a se descurca să-și achite utilitățile și să-și cumpere de mâncare.

Marius Budăi a făcut referire recent la pensia minimă. Care, spune ministrul Muncii, ar trebui să ajungă spre 2.500 de lei, pentru a fi încadrată la categoria „decentă”. Ceea ce ar însemna o eventuală dublare a acesteia.

Budăi: „Căutăm soluţii pentru a putea majora din acest an”

„O pensie decentă ar trebui să existe probabil, să fie undeva 2.500 de lei pensia minimă şi de acolo în sus să putem discuta de alt sistem de pensii, dar asta se va putea rezolva când vom implementa noua lege a pensiilor.

Până atunci, sigur că ne gândim ce mai putem să facem până la sfârşit de an pentru că inflaţia în Europa şi în lume are un avans considerabil”, a spus ministrul Muncii, duminică seară, la România TV.

Budăi a ținut, însă, să precizeze că nu vrea să dea speranțe pensionarilor, ferindu-se să dea ca sigură o astfel de majorare. Ministrul a adus în discuție faptul că după criza generată de pandemia de COVID-19 a apărut cea a prețurilor la energie.

Căutăm soluţii pentru a putea majora din acest an. Nu vreau să dau nicio speranţă pe care ulterior Guvernul nu o poată îndeplini. Pensiile au fost majorate anul acesta cu 10% şi cele minime cu 25%. Nu este suficient. Suntem conştienţi că nu este suficient. Nici nu le lăudăm cu faptul că le-am majorat.

Suntem conştienţi că necesităţile sunt mari şi că problemele în acestă perioadă sunt mult accentuate faţă de cum erau înainte de aparţia acestor crize, vorbim de criza pandemică, de criza preţurilor la energie, la alimente şi iată acum a mai venit şi acest război nedrept şi ne îndreptăm spre o altă criză”, a mai declarat Budăi.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult