Acasa Actualitate-InternaSocial Pensiile se reduc de la 1 iunie, salariile, dupa intrarea in vigoare a legii

Pensiile se reduc de la 1 iunie, salariile, dupa intrarea in vigoare a legii

scris de Ziua Veche
7 afisari

.Pensiile vor fi reduse cu 15% incepand de la 1 iunie, deoarece sunt un drept lunar, in schimb salariile, normate la ora, ar putea fi reduse cu 25% doar de la data intrarii in vigoare a legilor pentru care Guvernul isi va angaja raspunderea, a declarat, duminica, ministrul Muncii, Mihai Seitan, transmite Mediafax.


„Pensiile sunt un drept lunar, pentru ca atunci cand o persoana iese la pensie chiar de la jumatatea lunii primeste pensia integral pe luna respectiva. Pe luna iunie pensiile se platesc in iulie, iar daca legea privind pensiile intra in vigoare in iunie, pensiile vor putea fi reduse cu 15% incepand de la 1 iunie. in cazul salariilor, lucrurile sunt mai complicate, deoarece este vorba de plata cu ora si cu ziua, iar reducerea cu 25% s-ar putea aplica doar de la data intrarii in vigoare a legii cu masurile de austeritate. in acest caz este posibil ca legea sa nu se poata aplica retroactiv”, a declarat Mihai Seitan, dupa sedinta de guvern in care au fost avizate proiectul de lege privind reducerea cheltuielilor bugetare si cel al pensiilor. El a aratat ca modalitatea de calcul „se va sti cu exactitate” in momentul adoptarii legilor. Proiectul legii privind reducerea cheltuielilor bugetare stabileste ca reducerea cu 25% a salariilor se aplica „incepand cu drepturile lunii iunie”. La finalul sedintei de duminica a Guvernului, premierul Emil Boc a declarat ca proiectele de legi vor intra in vigoare odata cu avizul Parlamentului si publicarea in Monitorul Oficial.

 

0 comentariu

Iancu 18-07-2010 - 13:51

In perioada guvernarii CDR-PD-UDMR,conducerea PNTCD nu sesizase faptul ca partidul pe care il condusese Coposu,e folosit cu rolul de tovaras de drum.Dupa ce se afirmase ca PNTCD are standarde morale ridicate,acest partid a acceptat toate compromisurile in favoarea PD.Taranistii doreau cu orice pret sa ramana la guvernare.Care morala,care integritate?

Manist 18-07-2010 - 22:13

Fara Seniorii PNTCD nu poate fi niciun Congres, oricat ar fi el de „extraordinar”! PNTCD apartine factiunii europene PPE-CDE si nu este un apendic al PSD+PC sau PNL. Intelegeti? Cat despre respectul fatza de Seniori, ce sa mai vorbim? Afara cu derbedeii!

Gargantua 19-07-2010 - 09:28

In contextul in care PDL, acaparatorul dreptei, va da chix, alternativa PNTCD ar putea redeveni viabila. Firesc ar fi ca aceste „aripi” sa renunte la ambitiile prostesti, oricum fara viitor, si sa se uneasca pentru un proiect comun de revitalizare a dreptei. A se vedea exemplul PNL, care a reusit sa depaseasca aceasta faza a diferitelor „aripi”…

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult