Acasa Actualitate-InternaSocial Pensiile vor fi indexate cu 5%. Află de când

Pensiile vor fi indexate cu 5%. Află de când

scris de C.S.
1 afisari

De la 1 ianuarie 2015 pensiile vor fi indexate cu 5%, în raport cu rata inflației, a anunțat astăzi ministrul Muncii, Rovana Plumb. Măsura se aplică tuturor pensiilor, indiferent de cuantumul lor actual.

Pensiile cresc cu 5%.

Pensiile cresc cu 5%.

„Vom continua cu măsurile reparatorii şi le transmit celor care au muncit o viaţă că vom continua şi cu respectarea legislaţiei în aşa fel încât de la 1 ianuarie 2015 pensia să fie majorată, conform legii, cu cinci la sută. De asemenea, vreau să vă spun că vom lua în calcul şi majorarea pensiilor mici începând cu anul 2015. Acum lucrăm cu Ministerul de Finanţe”, a declarat Plumb.

Tot din 2015, se va reveni şi la acordarea de pensii speciale personalului navigant, aproximativ 1.800 de persoane, piloţi şi stewardese.

Potrivit ministrului Rovana Plumb, toţi angajaţii vor avea salariul cel puţin la nivelul celui minim pe economie, respectiv 900 de lei, în condiţiile în care, în momentul de faţă, din cauza grilelor de salarizare diferenţiate, unii angajaţi ajung să câştige mai puţin de 900 de lei pe lună.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult