Acasa Actualitate-InternaSocial Pensionarii picheteaza sediul Guvernului, cerand majorarea punctului de pensie

Pensionarii picheteaza sediul Guvernului, cerand majorarea punctului de pensie

scris de Ziua Veche
1 afisari

.Sute de pensionari manifesteaza, vineri, in fata Guvernului, nemultumiti de valoarea punctului de pensie si de coplata in sanatate.

Batranii au amenintat ca daca niciun reprezentant al Guvernului nu va veni sa discute cu ei pentru a gasi solutii la solicitarile lor, vor da Executivul in judecata. Membrii Federatiei Nationale a Pensionarilor din Romania vor picheta timp de o ora sediul Guvernului si spun ca asteapta ca in timpul actiunii de protest reprezentanti ai Executivului sa vina sa discute cu ei, pentru a gasi solutii privind majorarea punctului de pensie, renuntarea la coplata in sanatate si cresterea numarului tichetelor de tratament, informeaza Mediafax. Concomitent cu protestul de la Palatul Victoria au loc pichete la sediile prefecturilor din tara. Federatiile nationale de pensionari au depus, in 10 martie, un amendament la proiectul Legii pensiilor, cerand ca punctul de pensie sa reprezinta 45% din salariul mediu si au amenintat ca daca actul normativ va fi adoptat in forma promovata de Guverm, vor iesi in strada pana la 500.000 de pensionari. Potrivit presedintele Federatiei Nationale a Pensionarilor din Romania, Preda Nedelcu, Consiliul National a decis, in 11 martie, declansarea protestelor deoarece membrii forului nu se pot resemna cu situatia in care se afla pensionarii. Nedelcu a precizat ca pensionarii vor continua actiunile in instanta, pentru ca federatia a dat in judecata Guvernul, termenul de judecata fiind stabilit la sfarsitul lunii septembrie. in opinia pensionarilor, instanta a stabilit un termen foarte lung, pana la acea data fiind posibil ca Legea pensiilor sa fie deja aprobata.Nedelcu a mai spus ca in aprilie incep procesele cu Casele de pensii. Pensionarii nu sunt de acord ca in viitoarea lege a pensiilor sa se decupleze punctul de pensie de salariul mediu brut, deoarece acest lucru inseamna o majorare foarte mica a pensiilor. Totodata, Preda Nedelcu a adaugat ca membrii pe care ii reprezinta nu sunt de acord cu obligatia de a plati serviciile medicale. Acestia au solicitat o intalnire cu ministrul Sanatatii, dar deocamdata nu au primit niciun raspuns. „Peste 3 milioane de pensionari au pensii sub 1.000 de lei. Atat timp cat cosul minim este de 1.300 de lei, nu ne ajung banii pentru medicamente, intretinere, cei mai multi dintre noi purtam haine de acum 30 de ani”, a spus Nedelcu.

0 comentariu

Mahmud Suleiman 11-07-2010 - 12:47

Rusiiineee!

PS. BASESCU NU CUNOASTE CUVINTUL RUSINE!

Mahmud Suleiman 11-07-2010 - 12:49

Corectez: sa vinda Romania ungurilor, nu sa vida.

Viorica Ianc 11-07-2010 - 17:34

Pe unguri FRATI !
Chiar daca Franz Joska i-a facut neamuri
cu finlandezii…ca doar Sisi nu putea fi
numita acum vreo 120 de ani regina turci-
lor in europa.
Daca aveati scris si despre Tara Motilor
imi intindeam comentariul.
In fotografia cu cei 5 barbati numai cel
chelos este ungur. Cei 4 cred ca sunt
oameni harnici si usor dusi de nas.

Autodeterminatorul 11-07-2010 - 21:19

hai ca sugeti o pula mare secuiasca

olahus 16-07-2010 - 16:48

Ziua Veche continua sovinismul vechii Ziua. Nu prea imi place Marko Bela, dar sunt nevoit sa il citez, ca are dreptate, de data asta:
„. In legatura cu stema orasului Hateg exista o HG unde figureaza notiunea de Tara Hategului. In legatura cu o stema din Caras-Severin figureaza notiunea de Tara Almajului. Deci in Romania avem tari si tinuturi – Tara Hategului, Tinutul Vrancei, Tara Motilor, Tinutul Padurenilor, Tinutul Bucovinei, Tara Oasului, Tara Fagarasului, Tara Crisurilor, Tinutul Tarnavelor”

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult