Acasa rss 1asig UPDATE Percheziţii: Tone de carne stricată ar fi ajuns pe rafturi. Ministrul Constantin: Probabil este din zona de evaziune

UPDATE Percheziţii: Tone de carne stricată ar fi ajuns pe rafturi. Ministrul Constantin: Probabil este din zona de evaziune

scris de S. P.
4 afisari

UPDATE 12:10 Ministrul Agriculturii Daniel Constantin a declarat miercuri, întrebat despre gruparea care ar fi comercializat produse din carne alterată, că s-au identificat unele cantităţi, care s-ar putea să provină dinzona de evaziune fiscală, precizând că este puţin probabil ca marfa să fi ajuns la vânzare.

Percheziţii în depozite de carne

Percheziţii în depozite de carne

Anchetatorii fac percheziţii în Capitală şi mai multe judeţe, în cazul unei reţele suspectată că ar fi livrat în magazine tone de produse din carne alterată.

Potrivit unor surse judiciare, peste 100 de percheziţii făcute de procurorii DIICOT, vizează membrii unei grupări organizate suspectate de evaziune fiscală, spălare de bani şi punere în circulaţie de produse alterate.

Conform surselor citate, gruparea infracţională ar fi produs, în acest fel, un prejudiciu de aproximativ 15 milioane de euro.

Sursele citate au precizat că membrii grupării aduceau din ţări ale Uniunii Europene carne pe care o puneau în vânzare în magazine din România fără să declare cantităţile. În cazul în care carnea depăşea termenul de valabilitate, aceasta era procesată şi transfomată în diverse produse care, de asemenea, ajungeau la vânzare în magazine, au mai spus sursele citate de Mediafax.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult