Pericol de explozie: Drumul Taberei - conducta de gaze sparta | Ziua Veche
Acasa Actualitate-InternaSocial Pericol de explozie în Drumul Taberei – o conductă de gaze s-a spart

Pericol de explozie în Drumul Taberei – o conductă de gaze s-a spart

scris de Z.V.
1 afisari

Marţi, 25 septembrie, o ţeavă de gaze s-a spart Drumul Taberei, în zona lucrărilor la metrou de la staţia Răzoare, traficul fiind închis în urma incidentului.

conducta gaze

Pericol de explozie în Drumul Taberei – o conductă de gaze s-a spart

Scurgerea de gaze a fost observată şi anunţată de muncitorii care lucrează la metroul din Drumul Taberei, zona fiind imediat izolată şi circulaţia rutieră închisă pe tronsonul unde s-a produs incidentul, între strada locotenent Găină şi Bulevardul Vasile Milea. Purtătorul de cuvânt al ISU Bucureşti, Daniel Vasile, a declarat pentru mediafax că pompierii au fost sesizaţi în jurul orei 12.15 şi a fost trimis un echipaj de intervenţie cu o autospecială.

În 14 septembrie a izbucnit un incendiu în Drumul Taberei, zona staţiei Romancierilor, după ce o conductă de gaze a fost avariată în zona în care se executau lucrări la metrou. Incendiul a fost stins în jurul orei 21.00, zona fiind izolată şi pusă atunci sub supraveghere.Responsabilul tehnic de lucrările la metroul din Drumul Taberei, Ioan Ursu, a afirmat că avaria care a dus la izbucnirea unui incendiu s-a produs după ce un utilaj a dislocat racordul unei conducte de gaze, lucrările fiind executate de firma Verta-Tel, care avea toate avizele necesare. Ursu a adăugat că a fost vorba despre o eroare a mecanicului care executa lucrări la faţa locului cu un utilaj şi care a dislocat un racord la o conductă de gaze.

Ursu a precizat că în zonă lucrau angajaţi ai companiei Verta-Tel, specializată în lucrări în vecinătatea reţelelor de utilităţi, inclusiv a celei de gaze. El a mai menţionat că „nu se face nicio lucrare” fără avizul din partea Distrigaz şi că cei care executau lucrările au procedat corect după ce au constatat avaria, anunţând imediat Distrigaz şi serviciile de intervenţie. Conform lui Ursu, aceeaşi firmă, Verta-Tel, va suporta cheltuielile pentru repararea conductei. Într-un comunicat remis de mediafax , Distrigaz Sud Reţele preciza că dispeceratul său a fost sesizat în 14 septembrie la orele 18.30, privind existenţa unui incendiu în zona Drumul Taberei nr 65, din Sectorul 6, unde compania se ocupă de alimentarea cu gaz.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult