Acasa Actualitate-InternaSocial Persoanele care la trecerea granitei nu declara sumele mai mari de 10.000 de euro, risca pedeapsa cu inchisoarea

Persoanele care la trecerea granitei nu declara sumele mai mari de 10.000 de euro, risca pedeapsa cu inchisoarea

scris de Ziua Veche
2 afisari

.Persoanele fizice care trec granita fara sa declare la vama ca detin asupra lor o suma egala sau mai mare de 10.000 de euro nu vor mai fi sanctionate cu amenda si confiscarea banilor, ci vor intra in inchisoare pentru o perioada cuprinsa intre doi si sapte ani, fapta lor fiind tratata drept infractiune.


Potrivit Mediafax, sanctiunea este prevazuta in proiectul ordonantei de urgenta privind combaterea evaziunii fiscale. “Neindeplinirea de catre persoanele fizice care trec frontiera a obligatiei de declarare in scris, la autoritatea vamala, a numerarului in valuta si/sau in moneda nationala care este egal sau depaseste limita de 10.000 euro, aflat asupra lor, in mijloacele de transport ori in bagajele insotite sau neinsotite, precum si in colete, constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la doi la sapte ani si interzicerea unor drepturi”, se arata in document. Numerarul nedeclarat in scris va fi in continuare confiscat de catre autoritati.

In prezent, persoanele fizice care nu declara la vama sumele in numerar egale sau mai mari de 10.000 euro sunt amendate cu 3.000-8.000 lei, iar banii nedeclarati sunt confiscati.

0 comentariu

nik 19-07-2010 - 03:56

ma badiuc ai facut destul rau acestui popor de ce nu te ascunzi mataluta undeva la tara sau chiar si la moscova .tot mereu vi cu discursuri de genul pcr lumea sa saturat sa te mai vada cu ranjetul arogant .

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult