Acasa Actualitate-InternaSocial Peste 110.000 de semnături. Aducem Basarabia Acasă!

Peste 110.000 de semnături. Aducem Basarabia Acasă!

scris de M.A.
673 Afisari

Aducem Basarabia Acasă! Numărul românilor care au semnat pentru legea menită să facă din Republica Moldova o prioritate naţională a ajuns la 117.481.

Peste 100.000 de semnături pentru legea privind Basarabia

Peste 100.000 de semnături. Aduceam Basarabia Acasă!

Semnăturile colectate în toate judeţele ţării şi la Chişinău în cadrul campaniei ,,Aducem Basarabia Acasă” sunt destinate înaintării în plenul Parlamentului a unui pachet legislativ care va apropia decisiv cele două maluri ale Prutului, anunţă Acţiunea 2012.

Având în vedere numărul mare de români care şi-au arătat susţinerea faţă de proiectul de lege, coaliţia de ONG-uri unioniste solicită primirea în audienţă la Premierul României Victor Ponta, la Preşedintele României Traian Băsescu, precum şi la Preşedintele Senatului Crin Antonescu şi Preşedintele Camerei Deputaţilor Valeriu Zgonea. Proiectul de lege privind statutul cetăţenilor Republicii Moldova pe teritoriul României vizează dezvoltarea comună culturală, educaţională, socială şi economică a cetăţenilor din cele două state româneşti, precum şi aspecte referitoare la raportul cetăţenilor Republicii Moldova în relaţia cu România.

Semnăturile colectate în toate judeţele ţării şi la Chişinău în cadrul campaniei ,,Aducem Basarabia acasă”

Semnături colectate în toate judeţele ţării şi la Chişinău în cadrul campaniei ,,Aducem Basarabia Acasă”

Iniţiativa beneficiază de sprijinul lui Neagu Djuvara, Grigore Leşe, Nicolae Furdui Iancu, Irina Loghin, Ion Paladi, Nicu Covaci, Gheorghe Gheorghiu, Nicolae Botgros, Constantin Florescu, Maria Gheorghiu şi al multor altor persoane publice.

Platforma Civică Acţiunea 2012, iniţiatoarea campaniei, îşi exprimă speranţa că validarea din partea cetăţenilor de rând va responsabiliza politicienii din România, care vor susţine nominal în luna septembrie introducerea legii în Parlament. ,,Pentru că împreună suntem mai puternici şi pentru că voinţa populară s-a manifestat în repetate rânduri cu privire la Basarabia, aşteptăm ca şi factorul politic să se ralieze dorinţei românilor de a aduce malurile de Prut în aceeaşi matcă”, a declarat av. dr.Mihai Nicolae, co-preşedintele Platformei Civice Acţiunea 2012.

7 comentarii

Votantul 23-08-2013 - 22:03

Eu zic sa o lasati totusi unde e !!

CONGO 24-08-2013 - 01:34

totul e relativ

Vlad 24-08-2013 - 13:16

Noua nu ne trebuie Romania… Romanii sunt pederasti

Antibasistul 24-08-2013 - 13:40

De unde sti, ai fost violat de romani?

BULA 24-08-2013 - 13:38

Sa-i lasam pe basarabeni in durerea lor, ca sunt rusificati si nu ne aduc profit. Si de cand cu privatizarea, noi nu mai avem sentimentul ca ne apartine ceva, in afara de ce e personal si se poate lasa mostenire la copii. Tara nu mai e a noastra, bogatiile ei s-au dat altora. Ca sa accesam drumurile publice putem si acum. Vrem sa mergem in Basarabia, pe drumurile publice, prin parcuri, magazine, etc, ne scoatem pasaport si sa avem plina punga cu bani, ca la hotel si la restaurant totul e pe bani.

N Lae 25-08-2013 - 09:14

Privind si citind la aceste cifre si la numărul total al românilor cu drept de vot ți se face impresia, că ceva nu e bine la capitolul conștiinței naționale. Unii mai trăiesc cu iluziile istoriei oficiale de până în 1989. Deaceea e important de mracat pe unu septembrie a ZILEI IDENTITĂȚII ȘI UNITAȚII NAȚIONALE, a doua zi, după ZIUA LIMBII ROMÂNE după cum a propus Academia DacoRomână O idee comună, oidee națională, ar retrezi din somnul de moarte pe mulți români din somn. Da Basarabia are probleme, dar a resistat timp de circa 200 ani. Oare poate rezista România să fi fost in aceiași situație, dacă mentalitatea unora se reduce doar la parcuri, hoteuri și restaurante ??? Basarabia nu e cerșitoare, după cum cred unii, ea este o parte foarte importantă a Neamului dacoromânesc

UnUL 26-08-2013 - 08:16

11000? AR TREBUI SĂ FIE PÂNĂ ACUM 11 MILIOANE!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult