Acasa Actualitate-InternaSocial Peste 15 mii de bugetari „ar putea fi concediati in 2011”

Peste 15 mii de bugetari „ar putea fi concediati in 2011”

scris de Ziua Veche
5 afisari

.Prin scrisoarea suplimentara de intentie ce urmeaza a fi semnata cu FMI, Guvernul se angajeaza sa mai disponibilizeze pana la sfarsitul anului 74.000 de bugetari, pe langa cei 27.000 concediati deja. Tot pentru incadrarea intr-un deficit de 6,8%, deciziile de reducere a salariilor bugetarilor cu 25% si a tuturor prestatiilor sociale cu 15%, sunt insotite de o reducere a cheltuielilor cu bunuri si servicii de 10%. Pentru 2011, autoritatile romane au drept tinta incadrarea intr-un deficit bugetar de 4,4%, ceea ce presupune, intre altele, continuarea disponibilizarilor cu cel putin 15.000 de salariati din sectorul public, transmite Radio Romania Actualitati.


In conditiile implementarii acestor masuri si incadrarii intr-o masa salariala de 39 de miliarde, va exista posibilitatea acordarii unei cresteri salariale modeste, se mai arata in documentul convenit cu reprezentantii FMI. Alte restrictii constau in inghetarea pensiilor in 2011, eliminarea celui de-al 13-lea salariu si revizuirea sistemului de asistenta sociala. In ceea ce priveste preconditiile pentru eliberarea la sfarsitul lui septembrie a urmatoarei transe din imprumutul de la FMI, ministrul finantelor, Gheorghe Ialomitianu, a precizat ca statul a platit deja 1 miliard de lei in contul datoriilor catre furnizorii privati din sanatate. „In momentul de fata noi avem banii si am platit 1 miliard. Urmeaza ca Ministerul Sanatatii, impreuna cu Ministerul de Finante, sa rezolve si diferenta”, a declarat ministrul.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult