Acasa Actualitate-InternaSocial Peste 90% dintre romani s-ar angaja in strainatate

Peste 90% dintre romani s-ar angaja in strainatate

scris de Ziua Veche
3 afisari

Romanii se gandesc la un loc de munca in strainatate ca fiind singura solutie pentru a reusi sa duca un trai decent. Cel putin asa reiese dintr-un sondaj realizat de portalul de joburi in strainatate Tjobs.ro, care releva faptul ca mai mult de 90% dintre respondenti s-ar angaja afara. Ingrijorator este si faptul ca, din dorinta de a pleca cu orice pret, mai mult de un sfert dintre acestia ar accepta chiar si un job fara forme legale de angajare.


Ancheta, realizata la sfarsitul lunii septembrie, pe un esantion de peste 6.000 de persoane, vizitatori ai site-ului, a scos la iveala faptul ca 93% dintre respondenti si-ar dori sa se angajeze in strainatate.

Mai mult, pentru a realiza acest lucru, majoritatea a raspuns ca ar apela la toate modalitatile de angajare disponibile: printr-o agentie de recrutare romaneasca (87%), printr-o agentie straina (83%) sau prin intermediul cunostintelor (77%).

Concluzia este ca romanii isi doresc sa plece la lucru in strainatate in orice conditii. Disperarea este atat de mare incat 27% dintre respondenti au spus ca ar accepta chiar si un job fara contract de munca semnat in prealabil, daca li s-ar face o astfel de propunere, iar plecarea ar fi imediat.

Datele sondajului mai arata si ca jumatate dintre respondenti au mai avut experiente de munca in strainatate.

Peste 20.000 de joburi disponibile. Grecia, Marea Britanie si Cipru, in top!

Cititi mai multe pe incont.ro.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult