Acasa Actualitate-InternaSocial Peste jumătate dintre români cred ca nu vor mai prinde pensia

Peste jumătate dintre români cred ca nu vor mai prinde pensia

scris de Ziua Veche
6 afisari

.Mărirea vârstei de pensionare la 65 de ani, atât pentru bărbaţi, cât şi pentru femei precum şi celelalte prevederi din noua Lege a pensiilor îi descurajează pe cei mai mulţi dintre români, potrivit unui sondaj realizat de site-ul de recrutare Myjob. Astfel, peste 55% dintre români sunt de părere că nu mai ajung la pensie, 30% afirmă că şi-au propus să plece din România şi nu îi mai interesează pensia din ţară, în timp ce ce peste 7 procente speră că la vârsta pensionării îi vor întreţine copiii.


Doar 4% dintre cei chestionaţi consideră că vor avea parte de o pensie decentă, iar numai puţin peste 2 procente afirmă că au şi o pensie privată ce le va permite o viaţă liniştită la vârsta a treia”, spun realizatorii sondajului, citaţi de Realitatea.net. 

Cei mai pesimişti sunt tinerii până în 30 de ani – în propor?ie de 58% sunt de părere că nu vor mai apuca pensia. Femeile se consideră cele mai dezavantajate de noua lege: un covârşitor 64% dintre acestea declară că nu vor atinge noua vârstă de pensionare, faţă de doar 48 de procente dintre bărbaţi. În schimb, bărbaţii sunt cei hotăţi să părăsească România – 37% fa?ă de 22% în cazul femeilor. 

Sondajul a fost realizat online la nivel na?ional în perioada 20-30 septembrie 2010, pe un eşantion de 2160 de respondenţi.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult