Acasa Actualitate-InternaSocial Picior refăcut cu celule stem

Picior refăcut cu celule stem

scris de Ziua Veche
7 afisari

.Chirurgii britanici au folosit o tehnică revoluţionară, bazată pe celule stem, pentru a reface piciorul unei femei, rănită într-un grav accident.

În urmă cu nouă ani, Diane Stuttard a fost lovită de o maşină, care a târât-o câteva sute de metri şi i-a strivit piciorul stâng. Femeia a suferit 11 operaţii, dar medicii n-au reuşit să-i sudeze la loc oasele, pentru că o bucată de os s-a infectat şi astfel a împiedicat vindecarea.

„Medicii m-au sfătuit să accept amputarea piciorului la un chirurg din Leeds, dar, din fericire, am spus că vreau să epuizez toate căile. Sunt bucuroasă că am aşteptat”, a declarat pacienta Diane Stuttard, potrivit Realitatea.net.

Chirurgii din Kent au apelat la o procedură în premieră mondială pentru a-i reface piciorul. Au scos bucata distrusă şi i-au injectat propriile celule stem, care ajută osul să crească cu un centimetru pe lună, până va ajunge la dimensiunea iniţială. Va dura un an şi jumătate până când piciorul se va reface complet.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult