Acasa Actualitate-InternaSocial Picnic – Băsescu a promulgat: Micul, berea şi grătarul, doar în spaţii amenajate

Picnic – Băsescu a promulgat: Micul, berea şi grătarul, doar în spaţii amenajate

scris de Marius Bâtcă
11 afisari

Traian Băsescu a promulgat vineri Legea picnicului. Pe scurt, micul, berea şi grătarul, doar în spaţii special amenajate.

gratar picnic (lumearetetelor.ro)

Traian Băsescu a promulgat Legea picnicului (foto: lumearetetelor.ro)

Propunerea legislativă a Asociaţiei Green Revolution privind activitatea de picniclegea picnicului – a fost aprobată la sfârşitul lunii februarie de Camera Deputaţilor. Actul normativ trece responsabilitatea zonelor de picnic în sarcina autorităţilor locale, stabileşte criterii clare de amenajare şi dotare a zonelor de picnic, precum şi amenzi pentru cei care încalcă aceste prevederi.

Pe de altă parte, documentul nu stabileşte numărul, suprafaţa sau tipul zonelor de picnic alese de către autorităţile locale, ci stabileşte un cadru general de reguli şi obligaţii pe care autorităţile, dar şi publicul larg, trebuie să-l respecte atunci când derulează activităţi de picnic.

Proiectul de lege privind desfăşurarea activităţii de picnic, a fost adoptat, în luna februarie, în plenul Camerei Deputaţilor.

În respectivul act normativ, activitatea de picnic este definită ca orice activitate de recreere de afluenţă publică desfăşurată în zone de afluenţă publică consacrate pe domeniul public sau privat al statului şi sau al unităţilor administrativ-teritoriale de una sau mai multe persoane şi care presupune consumul de băuturi şi/sau alimente, precum şi, după caz, aprinderea sau nu a focului.

Potrivit acestui proiect, vor fi amenajate zone speciale pentru picnic pe domeniul public sau privat al statului sau al unităţilor administrativ-teritoriale, care vor fi dotate cu utilităţi şi facilităţi pentru această activitate şi în care aprinderea focului este permisă. Aceste zone speciale se vor găsi în parcuri şi în zonele limitrofe ale pădurilor situate în intravilanul localităţilor.

Nerespectarea prevederilor acestei legi se va pedepsi cu amenzi cuprinse între 100 şi 5.000 de lei.

7 comentarii

प्रिंस Parpanghel Carpathians 16-03-2012 - 18:20

I-mi …EXPRIM pe aceasta cale Cel mai inalt Sentiment de Recunostiinta si Inalta Pretuire Excelentei Sale domnul Traian Basescu pentru Grija Parinteasca manifestata pentru Binele si Sanatatea poporului ! Intradevar trebuiau reduse consumurile exagerate de alimente de origine animala respectiv proteinele si carbohidratii din alimentatia nesanatoasa a societatii de consum ! Iata deci o mare REALIZARE a epocii de AUR pe care o traversam ,si care va fi inscrisa cu Litere de Platina in procesul de Inaintare pe Noi Culmi de BUNASTARE PORTOCALIE !

digital 16-03-2012 - 18:25

mie-îmi-mi,cretinule…ești cel mai prost exemplar din univers…păcat de tine că ești în viață!

Ciu Huhu 16-03-2012 - 19:23

Corect!

silviu 17-03-2012 - 16:47

sa i stea micu in gat

silviu 17-03-2012 - 16:49

sa i stea micu in gat
in loc de cap

urbos 17-03-2012 - 17:04

Moarte in chinuri Dementei Sale!

digital 17-03-2012 - 17:17

”Potrivit acestui proiect, vor fi amenajate zone speciale pentru picnic pe domeniul public sau privat al statului sau ….”

bă aștia-s normali la diblă?cum public sau privat…al statului?!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult