Acasa Actualitate-InternaSocial Plata salariilor din învățământ, amânată cu o săptămână

Plata salariilor din învățământ, amânată cu o săptămână

scris de C.S.
6 afisari

Angajații din învățământ își vor primi salariile cu întârziere în această lună. Potrivit Federației Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI), plata va fi amânată cu o săptămână, măsură luată ca urmare a noilor reguli fiscal-bugetare impuse de Ministerul Finanțelor.

Salariile din învățământ întârzie o săptămână.

Actul normativ OU 88/2013, emis de Ministerul Finanțelor luna trecută, trebuia pus în practică începând din 1 ianuarie 2014, în condiţiile în care Trezoreriile judeţene nu au o logistică adaptată noilor cerinţe, iar serviciile de secretariat şi de contabilitate din unităţile de învăţământ au foarte mult de muncă pentru întocmirea documentelor care stau la baza plăţii salariilor.

„Având în vedere că noile cerinţe impuse de MFP implică calculul salariilor pe cicluri de învăţământ, serviciile de secretariat şi de contabilitate din unităţile şcolare vor fi excesiv birocratizate pentru că sunt foarte multe cadre didactice care predau la două sau trei cicluri de învăţământ, primar, gimnazial şi liceal, şi salariile acestora şi dările aferente către stat trebuie calculate separat”, a declarat Simion Hancescu, preşedintele FSLI.

Preşedintele FSLI consideră că Ministerul Finanţelor ar fi trebuit să facă această schimbare treptat, astfel încât personalul din învăţământ să nu aibă de suferit.

Plata salariilor în învăţământ ar fi trebuit să înceapă din 5 ianuarie.

1 comentariu

UnUL 09-01-2014 - 13:33

De ce să o facem simplu când o putem face complicat? De ce să dăm salariile la timp când putem să le dăm cu întârziere?

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult