Acasa Actualitate-InternaSocial Ploșniţele închid școlile din Sectorul 5 al Capitalei

Ploșniţele închid școlile din Sectorul 5 al Capitalei

scris de D.P.
189 Afisari

Elevii din sectorul 5 al Capitalei vor sta acasă luni, astfel încât echipele de dezinsecție să poată lucra și să elimine insectele. Decizia a fost luată în acord cu Ministerul Educației, după ce a fost sesizată prezență ploșnițelor în două școli gimnaziale din Sector.
Prezenţa ploşniţelor a fost semnalată în Şcoala Gimnazială „I.C. Brătianu” şi Şcoala Gimnazială „Petrache Poenaru”. Sunt patru cazuri de copii care au sesizat că fost înțepați de ploșnițe

Cea mai gravă situație este la Şcoala Gimnazială „I.C. Brătianu” care a fost închisă încă de astăzi. Aici au fost depistate ploșnițe încă de acum două luni, perioadă în care au mai avut loc dezinsecții, dar fără succes.

Iulian Pană, administratorul Şcolii 141 ,,Ion C. Brătianu”: Pe 29 februarie mi s-a semnalat de un elev că sunt ploșnițe în școală, mi-a adus-o pe o hârtie am văzut-o, am omorât-o, am anunțat primăria respectiv Direcția de învățământ. S-a făcut prima dezinsecție pe 1 martie, după care ne-au spus că trebuie să treaca 10 zile să vedem dacă reapare, am făcut a doua trecere pe 15 martie. O doamnă învățătoare mi-a transmis că o fetiță de la dânsa din clasa a venit mușcată și a întrebat ce s-a întâmplat și a zis, pai am fost în weekend la mamaie că mami a dat cu soluție de ploșnițe.

Iulian Cîrlogea, city manager sector 5: Echipele de deratizare nu au găsit ploșnițe în această scoală, dacă ne uităm în spatele dvs avem niște blocuri în care locuiesc oameni și copiii din acele blocuri învață în aceasta școală. Deratizarea și dezinsecția ar trebui începută de la acele blocuri (…) Din punctul nostru de vedere, da, au venit cu ploșnițele de acasă. Ar trebui să înceapă deratizarea de acolo. Atribuțiile primăriei de sector se opresc la scara blocului. De la scara blocului asociațiile de proprietari sunt direct răspunzătoare.

Dezinsecţia va începe astăzi, după finalizarea orelor de curs, şi va dura până luni seară. În acelaşi timp, Primăria Sectorului 5 a anunţat şi demararea unei anchete, pentru a determina cauza apariţiei ploşniţelor în cele două şcoli.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS