Acasa Actualitate-InternaSocial PNL vrea reducerea TVA la carne și produse din carne

PNL vrea reducerea TVA la carne și produse din carne

scris de C.S.
7 afisari

Un proiect de lege inițiat de PNL ar putea ieftini semnficativ carnea și produsele din carne. Acesta prevede reducerea TVA de la 19% la doar 9%.

TVA se reduce pentru carne și produse derivate.

Parlamentarii PNL au prezentat, luni, după o serie de consultări cu structurile asociative din domeniu, o iniţiativă legislativă în sensul reducerii TVA la produsele din carne, care să fie aplicată în a doua jumătate a acestui an.

„Proiectul presupune reducerea TVA. Iniţial ne-am gândit la 5%, să ajungem la acelaşi nivel cu TVA din Ungaria pentru carne în vie şi carcasă, însă pentru a exista aceeaşi măsură am predat proiectul pentru TVA redus la 9% pentru tot ce înseamnă carne. Din discuţiile cu federaţiile s-a ajuns la următoarea concluzie, să mergem cu TVA pe tot lanţul, deci tot ce înseamnă carne şi produse din carne pe tot lanţul „, a declarat Nini Săpunaru.

Deputatul PNL a susţinut că proiectul a fost depus şi va intra în dezbaterea Senatului în următoarea lună de zile.

El a menţionat că prin reducerea TVA la carne vor scădea implicit preţurile la raft, dar şi „exporturile false” spre Ungaria şi alte ţări vecine.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult