Acasa Actualitate-InternaSocial Poliţia vorbeşte despre copii răpiţi pentru organe

Poliţia vorbeşte despre copii răpiţi pentru organe

scris de M. BÂTCĂ
20 afisari

Puştani fiind, prin 1989, parcă tot vara sau primăvara, “oamenii mari” ne cereau să fim cu mare băgare de seamă, că umblă nişte “sectanţi” într-o Salvare care fură copii pentru organe.

organe copii politia

foto: sciencephoto.com

Ţin minte şi acum că, la un moment dat, au venit nişte miliţieni pe stradă, iar noi i-am întrebat de ce nu-i prind pe “ăia cu Salvarea”. Bineînţeles, au râs, au zis că e o minciună, să nu credem aşa ceva şi să ne vedem de joaca noastră.

Mult mai târziu, după ce am văzut şi eu cum e să munceşti zi lumină, mi-am adus aminte de acest eveniment, care ne făcea să îngheţăm de frică. Şi găsisem şi o explicaţie. Probabil că săracii oameni, sătui de muncă şi stat la cozi, nu mai suportau să ne audă ţipând şi bătând mingea pe betoanele din spatele blocurilor.

Întamplarea face că, relativ recent (mai puţin de două săptămâni) m-a întrebat un taximetrist dacă am auzit de “Ambulanţa aia care fură copii pentru organe”. I-am zis că nu ştiu nimic. Cine ştie? Unul a spus ceva, altul a înţeles altceva şi tot aşa, pe principiul “telefonului fără fir”. Numai că zvonul ăsta a prins rădăcini adânci şi s-a răspândit pe net, mai ceva ca volbura (n.a. – planta; rochiţa rândunicii).

M-am trezit şi ieri cu o întrebare de la un prieten. Cică duduie reţelele de socializare. Şi “dacă tot sunt de la presă”, de ce nu îi zic şi lui “cum arată ambulanţa aia”, “cum să se ferească”, “de ce nu face Poliţia nimic” etc.

Până la urmă, sunt în măsură să dau şi un răspuns al Poliţiei. Îl puteţi vedea mai jos: staţi liniştiţi, nu este adevărat!

Da’, acum, mă întreb şi eu ca omu’. Vreo asemănare cu 1989?

Poliţia Capitalei informează

Referitor la unele mesaje transmise prin email şi reţelele de socializare prin care se creditează ideea că mai mulţi copii ar fi fost răpiţi în vederea prelevării de organe, pentru corecta informare a opiniei publice facem următoarele precizări:

Toate aceste mesaje sunt false. Nu au fost înregistrate astfel de cazuri, nu au fost găsite cadavre sau persoane în comă care să prezinte lipsa unor organe interne şi nicio persoană nu a formulat vreo plângere în care să reclame răpirea vreunui copil.

În ultima perioadă, diverse persoane, sub protecţia anonimatului, susţin că au cunoştinţă despre răpirea unor copii, despre mutilarea acestora şi despre faptul că în diverse parcuri şi păduri ar fi fost descoperiţi fie decedaţi, fie în stare de comă, copii cărora le lipseau o parte din organele interne.

Facem apel la cei care primesc asemenea mesaje să nu le redirecţioneze către alte persoane, aceste mesaje sunt false şi nu fac altceva decât să creeze o stare de panică nejustificată.

Reiterăm faptul că, niciun aspect precizat în aceste mesaje nu este real.

Totodată, în cazul în care luaţi cunoştinţă de producerea vreunei fapte de natură contravenţională sau penală, vă rugăm să sesizaţi cea mai apropiată unitate de poliţie sau să apelaţi numărul unic de urgenţă 112.

Poliţia Capitalei vă asigură că nu se confruntă cu răpiri de copii şi vă solicită sprijinul în stoparea acestor mesaje.

18 comentarii

YAAKOV 07-07-2011 - 19:49

Cred ca e adevarat, dar traficantii de organe sunt pe mana cu politicienii si politia nu se baga.
In urma cu aproximativ 10 ani ma plimbam cu sotia pe la ora 23, pe o strada principala. A trecut pe langa noi o duba in care cineva tipa ca din gura sarpelui. Masina gonea cu peste o suta de kilometri la ora si se indrepta spre Turnu Severin.

Iar acum se vand droguri la mine pe strada si politia se face ca nu poate sa-i prinda, desi a fost sesizata si chiar a venit in control. Traficantii au un chiosc de fast-food care e deschis numai seara tarziu. Vand un praf alb la pliculete de plastic. Cred ca este heroina.

Ciu Huhu 07-07-2011 - 23:00

Exista politisti si magistrati cinstiti, dar se stie foarte multi sint corupti

salut 08-07-2011 - 18:58

Si pe aici e cald … da’ au aer conditionat.

alina 08-07-2011 - 18:45

este adevarat ce se zvoneste ,insa politia infirma cu atata convingere ca si ea crede.

urbos 08-07-2011 - 19:33

Pai si eu ce-am zis?

alina 08-07-2011 - 19:34

poate te duci si tu sa ii incalzesti picioarele

urbos 08-07-2011 - 19:37

Lasa lasa, ca nu ma-ta era subiectul securistule.
In alta ordine de idei, ii e destul de cald acolo in cazan.

alina 08-07-2011 - 19:42

sa dea Dzeu sa te duci dupa ea si din aceeasi cauza ca ea, (EDITAT)

atat esti de (EDITAT) ?nu vezi numele meu (EDITAT)?crezi ca eu imi dau id-uri de (EDITAT) ca toti (EDITAT) ?aline sunt multe..ar sti cineva care din cele 2-3000 de aline sunt eu?nu vezi cate esti de (EDITAT) ?(EDITAT) (EDITAT) si (EDITAT) (EDITAT) ce esti..in cazan te duci (EDITAT)

urbos 08-07-2011 - 19:47

Ia zi-ne tu unde vazusi copilul rapit si cu organele luate. Hai, ai ocazia sa inlaturi ceata. Baga!

alina 08-07-2011 - 19:56

eu nu am vazut asa ceva doar am auzit…deci asta e pur zvon…fapt concret pe care il stiu ,alaltaieri din fata portii in Chitila,pe la 19:30 a fost furata fetita unei vecine de a mea care sta la 2 curtii…nu se tie daca pt organer,dar de disparut a disparut copila si nici pana azi nu a aparut

Marius Bâtcă 08-07-2011 - 20:01

@ ALINA
Daca mai bagi expresii de genul (EDITAT) si (EDITAT) si (EDITAT) sau (EDITAT), esti PA de pe acest forum!!!!

Daca tot nu vrei sa aduci amanunte, sper ca nu ai nimic impotriva sa trimitem IP-ul tau la Politie, ca sa constate veridicitatea celor afirmate de tine aici. Ma refer la „furat fetita”, in „fata portii”, Chitila.

Marius Bâtcă 08-07-2011 - 20:14

Iti inteleg temerile. astept 15 minute, timp berechet pentru a ma contacta sau ne contacta pe mail.
In caz contrar, o sa consider ca esti unul dintre raspandaci. IP-ul tau va ajunge la Politia Capitalei. Sper ca ai citit comunicatul lor. In caz contrar, iti recomand sa citesti asta:
„Specialiştii de la criminalitate informatică verifică şi au luat toate măsurile necesare pentru a identifica persoanele care au transmis astfel de zvonuri false, prin intermediul reţelelor de socializare de pe internet” – Vasile Viorel, seful DGPMB.

urbos 08-07-2011 - 20:21

Din nefericire, cel mai probabil ordinul e venit de sus, nu-s niste unii care au vrut doar sa se distreze, asa ca, ip-ul va fi trecut la secret ca sa-l deschida tot Basescu dupa 50 de ani. Sau cand ii trece lui prin scafarlie, c-asa merge treaba in Romania.

alina 08-07-2011 - 19:41

sa dea Dzeu sa te duci dupa ea si din aceeasi cauza ca ea, (EDITAT)

atat esti de (EDITAT)?nu vezi numele meu (EDITAT)?crezi ca eu imi dau id-uri de (EDITAT)ca toti (EDITAT)?aline sunt multe..ar sti cineva care din cele 2-3000 de aline sunt eu?nu vezi cate esti de (EDITAT)?

alina 08-07-2011 - 19:41

sa dea Dzeu sa te duci dupa ea si din aceeasi cauza ca ea, (EDITAT)

atat esti de (EDITAT) ?nu vezi numele meu (EDITAT) ?crezi ca eu imi dau id-uri de (EDITAT) ca toti (EDITAT) ?aline sunt multe..ar sti cineva care din cele 2-3000 de aline sunt eu?nu vezi cate esti de (EDITAT) ? (EDITAT) (EDITAT) si (EDITAT)

Decebal 09-07-2011 - 14:01

„mai ceva ca volbura (n.a. – planta; rochiţa rândunicii).” – Asta a vrut sa fie o gluma? Sper ca-ti dai seama ca in contextul ales de tine, nu alea sunt sinonimele corecte…
Cat despre subiect, prind foarte bine la populatie povestile astea conspirative. Cred ca, din prima instanta, a pins cel mai bine pentru ca s-a folosit cuvantul „copil”. Acum asistam la idei de genul „e politia implicata, alaturi de politicieni”. Lucru ce nu face altceva decat sa faca populatia mai interesata de subiect.
Chiar cred ca totul a pornit de la copii amenintati aiurea de parinti. Mie bunica-mea imi spunea ca daca nu stau cuminte ma vinde tiganilor. Saracii tigani, ei nu stiu cum sa mai scape de copii, presupun ca ar fi ultimul lucru pe care l-ar cumpara. Ideea este ca s-a dus ideea din gura in gura, iar odata ce a aparut si pe retele de socializare si mail-uri, a fost crezuta. In general de populatia cu un nivel intelectual mai scazut. Repet, daca nu s-ar fi folosit cuvantul „copil”, nu ar fi avut acelasi impact. Nu stiu cum arata mail-urile despre care se vorbeste. Nu am primit nici unul. Conteaza si acela cum este scris. Daca se povestesc tot felul de asemenea intamplari, presarate cu locatii precise, ore, detalii, cu siguranta sunt crezute de o parte si mai mare a populatiei.

iustin 11-07-2011 - 18:29

eu i-am vazut pe unii dintre rapitori in 2009 la penny marchet in campina erau cu o masina veche care aveau postele inainte si scrisese pe ea cu albastru ambulanta avea un girofar vai de el si erau imbracati in calugari

cristianus 11-07-2011 - 18:54

oameni bagi la puscarie dar 25 de ani …..

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS