Acasa Actualitate-InternaSocial Poliţiştii de la Pro Lex ameninţă cu proteste de stradă

Poliţiştii de la Pro Lex ameninţă cu proteste de stradă

scris de M.A.
4 afisari

Sindicatele din poliţie ameninţă cu proteste de stradă. Ele au cerut o întâlnire cu ministrul Traian Igaş, pentru rezolvarea problemelor legate de drepturile salariale şi condiţiile de muncă.

Sindicatul „Pro Lex” precizează, luni, într-o adresă către ministrul Administraţiei şi Internelor, că are în vedere proteste de stradă, dacă în săptămâna 16-20 ianuarie, nu li se soluţionează o serie de revendicări, transmite Mediafax.

Poliţiştii cer acordarea restanţelor la drepturile salariale şi la norma de echipament, acordarea sporului de confidenţialitate pentru promoţia 2009, încadrarea agenţilor de poliţie cu studii superioare în clasele de salarizare corespunzătoare studiilor, reţinerea cotizaţiei sindicale pe statul de plată şi efectuarea deducerii acesteia din impozitul pe venit, potrivit adresei către ministru.

Pro Lex„, împreună cu alte trei sindicate ale poliţiştilor au solicitat o întrevedere ministrului pe aceste probleme din 22 decembrie anul trecut, fără a primi un răspuns. Poliţiştii au mai protestat în vara anului trecut, nemulţumiţi de anunţatele disponibilizări de la acea dată şi de reducerea normei de hrană.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult