Acasa Actualitate-InternaSocial Poliţiştii protestează împotriva disponibilizărilor

Poliţiştii protestează împotriva disponibilizărilor

scris de A.B.
6 afisari

Aproximativ 200 de poliţişti protestează, marţi, în Piaţa Constituţiei, cerând parlamentarilor să nu voteze proiectul de lege privind măsurile de încadrare a MAI în bugetul aprobat pentru 2011, care prevede disponibilizarea a peste 9.500 de poliţişti, jandarmi şi pompieri.

Grup de politistiLa protest participă membri ai Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual şi ai Pro Lex. Protestul se desfăşoară, între orele 9.30 şi 14.00.

„Suntem aici şi pentru jandarmi şi pentru pompieri, pentru cei care nu au ajuns la protest dar care se tem de pierderea locului de muncă„, a declarat Vasile Lincu, lider al Sindicatului „Pro Lex”, citat de Mediafax.

Sindicaliştii solicită parlamentarilor să nu voteze proiectul de lege privind măsurile de încadrare a MAI în bugetul aprobat pentru 2011. Documentul iniţiat de MAI prevede, în esenţă, disponibilizarea a peste 9.500 de poliţişti, jandarmi şi pompieri. În plus, pentru acest an s-a hotărât şi anularea principalelor drepturi acordate, prin lege, personalului care este scos din sistemul de siguranţă naţională şi ordine publică.

Potrivit sindicaliştilor, actul normativ, care marţi ar trebui să primească votul final în Parlament, „urmează să reglementeze o disponibilizare masivă a personalului din MAI, precum şi anularea mai multor drepturi cuvenite, prin lege, celor disponibilizaţi „.

Sindicaliştii acuză MAI că ar fi dezinformat Comisiile parlamentare asupra numărului real de poliţişti care funcţionează în România.

1 comentariu

tanase marian 17-05-2011 - 14:16

S A DUS LUMEA CELOR MUNCITORI SI HARNICI CE SA ANTELEGEM CA UN FUNCTIONAR AL F. M. I. A RECOMANDAT PENTRU ECHILIBRAREA BUGETARA, SA SE IA SI DE LA CEI BOGATI BANI,,.. GUVERNUL NU SE MAI SATURA SI FURA TOT DE LA AMARATI ASTFEL ESTE SI O DEBANDADA GENERALA AN TARA,,.EU AM GASIT LA MARE NECESITATE DOI MEDICI MILITARI BETI AN SPITALUL M. I. ,,.RECENT UN DERBEDEU BOLNAV MEDIC LA FUNDENI M A DAT AFARA AN STRADA NU AM NICI O TERAPIE SUNT FURAT LA BANI,, NU POT SA MERG UNDE MA ADRESEZ NU AM CA MILITAR REZERVIST NICI MEDIC DE FAMILIE UNDE S AAJUNS DOMNULE DIFORM LA FATA SI DENERECUNOSCUT CA DEMNITAR DA MI O SOLUTIE EU MUNCESC DE LA 16 ANI SINU POT SA MERG SUNT PARASIT DE TOTI,…………………..TUSINE ,,…..

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult