Acasa Actualitate-InternaSocial Politistii si jandarmii vor fi alaturi de protestatari

Politistii si jandarmii vor fi alaturi de protestatari

scris de Ziua Veche
3 afisari

 

.Dupa Sindicatele din politie “Pro Lex”, acum membrii sindicatului de suflet al Ministerului de Interne, Sindicatul National al Politistilor si Personalului Contractual (SNPPC), cer o intrevedere urgenta cu ministrul Vasile Blaga privind forma de reactie sindicala contra masurilor anuntate, oficial, drept unele optime pentru contracararea efectelor crizei in Romania.


Noi consideram, din start, ca noul sacrificiu salarial impus personalului din M.A.I. este revoltator, fata de starea actuala a relatiilor de munca din minister. De aceea, dorim sa prezentam, in cel mai scurt timp, conducerii ministerului si guvernatilor, pozitia adoptata de o parte semnificativa a salariatilor. In functie de aceasta pozitie a majoritatii, SNPPC isi va anunta si formele de reactie contra curbei de sacrificiu impusa acum de guvernanti.”, se arata intr-un comunicat postat pe site-ul sindicatului.

Joi membrii SNPPC vor cere un raspuns clar din partea ministerului pentru cei aproape 50.000 de membri. Marin Gruia a anuntat ca intrevederea cu ministrul Blaga va avea loc in jur de ora 15.00 iar in functie de raspunsurile pe care le vor primii, vor lua o decizie daca se vor alatura protestatarilor. Aceasta a mai adaugat ca nimeni nu ii va putea obliga pe politisti si jandarmi sa actioneze in momentul in care vor fii miscari violente de strada. “ Nu pot sa garantez pentru ceea ce vor face politistii in momentul in care vor fi miscari de strada. Cred insa ca cei mai multi se vor alatura protestatarilor pentru ca si ei sunt in aceeasi situatie sa se trezeasca cu reducerile salariale. Jandarmii stiu ca sunt alaturi de noi. Ei sunt insa militari si nu au dreptul sa spuna sau sa faca nimic.”, a declarat Gruia.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult