Acasa Actualitate-InternaSocial UPDATE – Poliţistul Gheorghe Ionescu lovit cu maşina de Abdulah Ataş a murit

UPDATE – Poliţistul Gheorghe Ionescu lovit cu maşina de Abdulah Ataş a murit

scris de C.F.V.
22 afisari

UPDATE – Polițistul Gheorghe Ionescu a fost înaintat în gradul de subinspector post-mortem, printr-un ordin al ministrului de Interne, Gabriel Oprea, pentru fapte de eroism și sacrificarea vieții în misiune.

„În numele meu personal și al conducerii Ministerului Afacerilor Interne, exprim profundul regret pentru pierderea camaradului nostru. În acest moment tragic, transmit întreaga mea compasiune și solidaritate tuturor celor care i-au fost apropiați colegului nostru Gheorghe Ionescu. Sincere condoleanțe familiei și colegilor săi”, a transmis vicepremierul Gabriel Oprea, potrivit unui comunicat primit la redactie ZIUA VECHE.

Potrivit sursei citate, vicepremierul a discutat personal vineri dimineață cu soția polițistului și a dispus măsurile necesare pentru ca aceasta să fie încadrată în Ministerul Afacerilor Interne, conform măsurilor de sprijin acordate polițiștilor cu grad de invaliditate și familiilor acestora, precum și familiilor polițiștilor decedați.

Ministerul Afacerilor Interne va organiza funeraliile militare și va sprijini familia cu tot ce este necesar în aceste împrejurări tragice.

Ministrul Gabriel Oprea și întreaga conducere a instituției vor participa duminică la ceremonialul religios de înmormântare a subinspectorului post-mortem Gheorghe Ionescu, a anunțat MAI.

Subinspectorul post-mortem Gheorghe Ionescu, căzut la datorie, avea 44 ani, era căsătorit și lucra de 23 de ani în Ministerul Afacerilor Interne. Polițistul a murit vineri dimineața la Spitalul Clinic de Urgență Floreasca, unde se afla internat, în comă indusă, după ce în noaptea de 1 spre 2 august a fost accidentat în timpul desfășurării unei misiuni.

Poliţistul din Bucureşti, rănit în misiune de un om de afaceri turc la începutul lunii, a încetat din viaţă.
Poliţistul de la rutieră, lovit cu maşina de un om de afaceri turc în urmă cu trei săptămâni, a decedat în această dimineaţă, la spitalul Floreasca.

gheorghe-ionescuSoţia sa a început săptămâna aceasta o campanie de strângere de fonduri pentru a putea să îşi transfere soţul la o clinică din Israel. Aceasta a anunţat marţi, după ce şi-a vizitat soţul la spital, că este în stare extrem de gravă, fiind în comă indusă şi având nevoie de o intervenţie chirurgicală, pe care ea ar dori să o facă la un spital din Israel.

Secretarul de stat Raed Arafat a declarat joi, după ce, împreună cu ministrul de Interne, l-a vizitat la Spitalul Floreasca pe poliţistul Gheorghe Ionescu, că acesta este în stare critică şi acum nu ar suporta transportul în Israel, dar când se va putea, sunt pregătite fonduri şi un avion.

Potrivit medicilor, poliţistul a suferit politraumatism, traumatism cranio-cerebral grav cu focare hemoragice multiple şi edem cerebral difuz, fractură fronto-parietală stângă, traumatism toracic forte cu multiple fracturi costale şi fractură sternală, contuzie pulmonară stângă şi hemotorax stâng, traumatism abdominal sever cu ruptură splenică, contuzie pancreatică şi multiple leziuni mezenterice cu ischemie de intestin subţire, contuzie renală stângă şi hematom retroperitoneal minim. El a suferit multiple intervenţii chirurgicale, fiindu-i montat şi un senzor de monitorizare a presiunii intracraniene.

Accidentul s-a produs în 2 august, în jurul orei 03.30, în zona intersecţiei străzii Nicolae Caramfil cu Şoseaua Pipera, unde se afla împreună cu alţi agenţi de la Brigada Rutieră a Capitalei, pentru un control în trafic.

Accidentul a fost provocat de omul de afaceri turc Abdullah Atas, căruia poliţistul i-a făcut semn să oprească. Acesta a încetinit, dar când a ajuns în dreptul agentului de la Rutieră a accelerat şi l-a lovit. Poliţistul a fost târât pe capotă pe o distanţă aproximativ 350 de metri, apoi a fost aruncat pe şosea la 10 metri. Poliţiştii au stabilit că şoferul avea o alcoolemie de 1,65 la mie şi mergea cu o viteză de 180 – 200 de kilometri la oră.

Omul de afaceri Abdullah Atas a fost arestat preventiv în 3 august, de Tribunalul Bucureşti.

Reamintim că agentul Gheorghe Ionescu unul dintre cei mai buni de la Poliţia Rutieră, a fost accidentat în misiune, când a încercat să îl oprească pentru un control pe omul de afaceri turc Abdullah Atas. Acesta a stat timp de trei săptămâni în comă.

Ulterior s-a aflat că şoferul avea alcoolemie de 1,65 şi conducea cu 180-200 de kilometri pe oră. Omul de afaceri este anchetat acum şi pentru rănirea poliţistului.

Cine este omul de afaceri care l-a accidentat grav pe polițistul de la Rutieră

Abdulah Ataş deține de ani de zile unul din cele mai cunoscute lanțuri de magazine care vând corpuri de iluminat în Capitală. A pornit primele afaceri în România în urmă cu 21 de ani. Afacerea a crescut rapid, iar firma a semnat contracte din ce în ce mai importante. Printre clienţii săi se numărau hoteluri de lux, clinici private, spaţii comerciale, dar şi alte firme de design interior.

În 2012, însă, Ataş Lighting, compania afaceristului turc, a început să aibă probleme.Firma a intrat în faliment, dar Abdulah Ataş a înregistrat o altă firmă la Registrul Comerţului şi a continuat afacerea. În această nouă companie, el este asociat cu alţi trei cetățeni turci: Ahmet Ataş, Mehmet Ataş şi Cafer Ataş.

Schimbarea denumirii nu a îndreptat prea mult lucrurile. Magazinul din Otopeni, unul dintre cele trei din Capitală, a fost primul pe care au pus lacătul. Clădirea e folosită momentan ca depozit, iar produsele au fost ambalate şi puse în cutii. Proprietarii vor să scape de imobil, aşa că l-au pus la vânzare.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult