Acasa Actualitate-InternaSocial Ponta anunță amnistierea pensionarilor sinucigași

Ponta anunță amnistierea pensionarilor sinucigași

scris de A.P.
9 afisari

Victor Ponta va aproba un act normativ pentru amnistia pensionarilor care trebuie să returneze statului o parte din banii încasaţi anterior, premierul cerând ministrului Muncii să elaboreze un astfel de act pentru a nu se mai ajunge în situaţia în care aceştia să se sinucidă şi spunând că aceşti pensionari „probabil au greşit”, dar nu au făcut-o „pentru a se îmbogăţi”.

Ponta amnistiază pensionarii sinucigasi.

În ultimele zile au fost relatate cazuri de pensionari care s-au sinucis de teamă că vor fi obligaţi să dea înapoi banii pe care îi primiseră ilegal timp de câţiva ani.

Solicitarea de redactare a unui astfel de act normativ a fost formulată în şedinţa de joi a Guvernului.

„Vreau până la următoarea şedinţă de guvern, până începe Parlamentul să lucreze, să veniţi cu un proiect de act normativ prin care să găsim o soluţie de amnistie pentru pensionarii care, din diverse motive, trebuie să dea acum nişte bani înapoi. Mi se pare cumplit faptul că se sinucid oameni pentru lucruri care s-au întâmplat în trecut, sunt chemaţi acum să îşi vândă casele, să…cred că aşa cum am putut să facem pentru funcţionari publici sau pentru alte categorii, cred că avem obligaţia să facem pentru pensionari şi faptul că au trebuit să se întâmple nişte nenorociri, oameni care au fost citaţi pe la diverse instituţii cred că e un lucru regretabil şi vreau să veniţi cu un proiect de lege”, a spus Ponta ministrului Muncii, Rovana Plumb.

El a precizat că va susţine acest proiect de lege în Parlament şi că speră ca toţi parlamentarii să înţeleagă că este vorba de un „efort mic” şi de un ajutor pentru cineva care „probabil a greşit, dar nu a făcut-o ca să se îmbogăţească”.

Presa a relatat că, în ultima lună, cinci bătrâni s-au sinucis, speriaţi că vor ajunge după gratii, din cauza anchetei Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) în dosarul pensiilor falsificate.

În acelaşi timp, mai mulţi medici, acuzaţi că au eliberat ilegal decizii de pensionare, au fost trimişi în judecată pentru luare de mită.

15 comentarii

Mircea 01-08-2014 - 06:41

Nici medicii care au incasat spagi ca sa creeze bolnavi inchipuiti nu trebuie pedepsiti. N-au facut-o ca sa se imbogateasca ci au facut un bine saracilor pensionari. Furati, furati, furati ! Ponta va apara.

Mircea 01-08-2014 - 06:46

PS
Si aveti grija pe cine puneti stampila.

UnUL 01-08-2014 - 09:10

Cel puțin vreo 4 milioane și jumătate de tâmpiți congenitali o vor pune pe mitomanul național, Copy-paste Tonta.

UnUL 01-08-2014 - 09:11

Și câteva sute de mii de cretini nu mai puțin congenitali pe Trădiceanu.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 01-08-2014 - 09:15

UnUL mai TAMPIT si TICALOS , ca tine ,
rrarutz!
Ai aplicat …STAMPILA pe PROPRIA
CONDAMNARE !
La Gherllit ca tac-tu!

UnUL 01-08-2014 - 09:22

Condamnare pentru ce culpă, animal cornut?
Și nu te mai lega de taică-meu, fiu de borfaș ordinar, absolvent al scolii de securitate de la Băneasca (prima din cele 3 „faimoase” facultăți!)!

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 01-08-2014 - 09:29

PENTRU ;
.1 , TRADAREA ROMANIEI !
2. SUBMINAREA ECONOMIEI ROMANIEI !

UnUL 01-08-2014 - 09:40

Poate-mi spui și mie cum se poate sabota economia predând o disciplină umanistă la facultate.

Mircea 01-08-2014 - 09:59

UnUL
Se poate, daca votezi cu PSD-ul.

Mircea 01-08-2014 - 10:00

UnUL
🙂

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 01-08-2014 - 10:11

Prin metoda inducerii defetismului si a ,,NON VALOR ii CAPACITATEA ROMANILOR !
Fapt dovedit de nenumarate ori in postari , si o caracteristica a asa zisei elite ardelene prin repetarea la obstinatie a degradantului ,,marlan”
Marlanii in ardeal erau altceva decat cocalari in Regat!
Nobilimea maghiara a indus marlan la adresa romanilor , iar tu ai preluat-o si folosit-o la o frecventa exagerata !

Ionel 01-08-2014 - 10:12

@UnUl: Mai bine printre cele trei ,,faimoase” facultati decat autor de genociduri cu cianuri si gaze de sit( Pinochet matrozul). Basistii si liberalii dumitale au transformat taranul roman in zilierii (CAP-isti) Europei si mai faci gargara ca esti de dreapta.

UnUL 01-08-2014 - 10:58

Parpanghel, mârlan e pus și simplu sinonim cu mitocan sau bădăran; eu le folosesc alternativa, ca să evit monotonia

UnUL 01-08-2014 - 10:59

Ptiu, drace : „alternativ”

mircea 01-08-2014 - 10:46

si cu cei multi carora le-au fost depuse dosarele de salariati atestati,agreati de ministerul muncii si le-au fost gresit calculate pensiile fara a fi luate in clcul orele suplimentare,primele,orele de noapte si beneficiile la care s-au platit toate obligatiile catre stat???Aceasta hotie,de ce nu poate fi reparata,asa cum pentru militieni,militari si justitiabili si securitate s-a putut si chiar in ritm accelerat ca de doar sunt salariatii da forta care nu prea au contribuit la bugetul CNSAS

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult