Acasa Actualitate-InternaSocial Ponta: STARE DE ALERTĂ în judeţele Brăila, Buzău şi Vrancea. Motorină şi echipamente din rezerva de Stat

Ponta: STARE DE ALERTĂ în judeţele Brăila, Buzău şi Vrancea. Motorină şi echipamente din rezerva de Stat

scris de C.S.
4 afisari

Premierul Victor Ponta a decretat STARE DE ALERTĂ în cele trei judeţe aflate sub COD ROŞU de ninsori şi viscol – Brăila, Buzău şi Vrancea, începând cu ora 12:00.

Premierul Ponta a decretat STARE DE ALERTĂ în judeţele Brăila, Buzău şi Vrancea. (foto: evz.ro)

Conform legii, STAREA DE ALERTĂ se referă la „punerea de îndată în aplicare” a planurilor de acţiuni şi măsuri de prevenire, avertizare a populaţiei, limitare şi înlăturare a consecinţelor situaţiei de urgenţă, respectiv ale unui eveniment excepţional care, prin amploare şi intensitate, ameninţă viaţa şi sănătatea populaţiei, iar Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă asigură coordonarea unitară a activităţilor.

Anunţul a fost făcut chiar de premierul Ponta în şedinţa comandamentului de iarnă, de la Palatul Victoria. Solicitarea a venit din partea Comitetului național pentru situații de urgență, în baza OUG nr. 21/2004.

Victor Ponta a dat asigurări că echipamentele de intervenţie şi motorina aferentă pentru deblocarea drumurilor în judeţele pentru care a fost declarată starea de alertă vor fi asigurate de la rezerva de stat şi armată.

„Am primit şi am aprobat propunerea privind disponibilizarea din Fondul de rezervă a cantităţilor de motorină necesare pentru judeţele Brăila, Buzău şi Vrancea şi vom pune la dispoziţie atât de la armată, cât şi de la rezervele statului mijloacele necesare pentru asigurarea alimentării zonelor care sunt izolate (…) Se intervine de la nivel naţional şi totul este pus la dispoziţie de la rezervele statului”, a explicat Ponta.

Asigurarea operațiunilor de deszăpezire și ajutorare în cazul localităților izolate din cele trei județe va fi făcută sub o comandă unitară de la nivelul Guvernului.

Codul portocaliu de viscol a fost prelungit luni, până la ora 23.00, în judeţele Constanţa, Tulcea, Brăila, Călăraşi, Ialomiţa, Buzău, Vrancea şi Galaţi, iar judeţele Bacău, Vaslui şi Iaşi au fost atenţionate cu cod galben.

Potrivit avertizării cod portocaliu emise luni dimineaţă de Administraţia Naţională de Meteorologie, între orele 09.00 şi 17.00, în judeţele Buzău, Brăila, Ialomiţa, Călăraşi, Vrancea, Galaţi, Constanţa şi Tulcea, viteza vântului la rafală va depăşi 60-70 de kilometri pe oră, continuând să troienească puternic zăpada, iar vizibilitatea se va menţine redusă.

În estul Munteniei, în Dobrogea şi în cea mai mare parte a Moldovei va continua să ningă, iar vântul va avea intensificări cu viteze ce vor depăşi la rafală 50 de kilometri pe oră, temporar viscolind sau spulberând zăpada. Avertizarea cod galben emisă pentru judeţele Bacău, Vaslui şi Iaşi este valabilă până la ora 23.00.

7 comentarii

ancuta 27-01-2014 - 20:53

Inexistenta dezăpezire – un nou măreț succes al Teleguvernării Ponta 2

crystY 27-01-2014 - 21:03

mai bine banii de dezapezire nu plecau la nu stiu ce firme si ajungeau la cine actioneaza la fata locului… MUNCESTI PRIMESTI ….NU……….NU PRIMESTI… Pai daca si acum sunt luati prin surprindere ,atunci sa ne rugam sa nu mai ninga sa nu mai fim luati prin surprindere……SAU POATE DACA O NINGE IN AUGUST NU O SA FIE NIMENI LUAT PRIN SURPRINDERE…….

UnUL 27-01-2014 - 22:47

Premierul Ponta merge pe o stradă lăturalnică și cade într-o groapă adâncă. Trei copii săraci îl văd și îl ajută să iasă afară din groapă. Drept răsplată, premierul le îndeplinete câte o dorință la fiecare. Îl intreabă pe primul:
– Ce îți dorești, fiule?
– Un telefon de ultimă generație!
– Bine, mâine dimineață, la prima oră, ți-l aduc personal.
Al doilea copil tot la fel !
Ajunge la al treilea băiat cu aceeași întrebare și primește răspunsul:
– Un scaun cu rotile!
– Bine, fiule, dar de ce îți trebuie un scaun cu rotile, că vad că nu ai probleme cu picioarele!
– Pai da! Dar când o să afle tata că v-am ajutat, o să își rupă picioarele!

digital 27-01-2014 - 23:04

boul de unu-laș, merge la operă, dar de prost ce e cade în wc !
concluzia: e retardat băsist !

UnUL 27-01-2014 - 23:11

degețel, normai că cretinii congenitali ca tine nu au umor și nu apreciază un banc. În ceea ce privește „căzutul în WC”, e normală obsesia asta la unul care s-a născut, a crescut și trăiește în latrină.

Antibasistul 27-01-2014 - 23:32

Basist fara creier, bancul original era CU BASESCU, NU CU PONTA!

UnUL 28-01-2014 - 09:10

Ei, aș !

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult