Acasa Actualitate-InternaSocial Posibile inundatii pe unele rauri din tara, in mai si iunie

Posibile inundatii pe unele rauri din tara, in mai si iunie

scris de Ziua Veche
2 afisari

Hidrologii prognozeaza ca mai multe rauri din nordul, estul si vestul tarii vor avea, in mai si iunie, debite care ar putea depasi mediile multianuale, astfel ca inspectorii de la „Apele Romane” vor face controale pentru a vedea cum sunt pregatite cursurile acestor rauri pentru eventuale viituri.


„In luna mai 2010, raurile din bazinele Viseu, Iza, Tur, Somes, Crasna, Barcau, Crisuri si Mures vor putea depasi mediile multianuale. In luna iunie 2010, raurile din bazinele Viseu, Iza, Tur, Somes si in bazinele superioare ale Siretului si Prutului vor depasi mediile multianuale „, se arata intr-un comunicat de joi al Administratiei Nationale „Apele Romane” (ANAR), informeaza Mediafax.

 

In acest context, inspectorii ANAR vor face controale pentru a vedea cum sunt pregatite cursurile de apa pentru eventuale viituri. „Ca urmare a unor posibile cresteri de debite si niveluri specifice perioadei de primavara (aprilie-mai), deseurile depozitate necorespunzator pe maluri ar putea sa fie antrenate si sa ajunga in rauri si parauri (in special din zonele de deal si de munte), blocand astfel curgerea apei. Prin urmare, ANAR avertizeaza autoritatile locale responsabile sa fie pregatite pentru a preintampina aceste efecte, prin verificari in special in zona podurilor si a podetelor si prin indepartarea, acolo unde este cazul, a materialelor lemnoase, vegetatie si plutitori, care ar putea obtura sectiunile de scurgere ale raurilor”, se arata in comunicatul ANAR.

Reprezentantii ANAR recomanda autoritatilor locale sa curete rigolele si sa amenajeze santurile, pentru a asigura scurgerea apei de ploaie si a preveni astfel viiturile, dar si sa le ceara oamenilor sa faca acelasi lucru. Specialistii ANAR vor tine de cont de prognoza hidrologica si atunci cand vor stabili politica de exploatare a barajelor, „in vederea asigurarii transelor de atenuare a viiturilor”.

0 comentariu

M_D_L 14-07-2010 - 05:43

Nu au gasit altul mai bun, cu preocupari in domeniul ingineriei ?
Suntem condusi numai de securisti, care nu stiu decat de fotbal si de cum sa fure bani de la stat.

oblioo 14-07-2010 - 08:48

Neumanii astia ne-au condus de sute de ani, nu de ieri de azi…. Ce facem ? Ne aliem sa-i zdrobim sau nu ?

nevasta lui oblioo 14-07-2010 - 09:02

mi-a tras-o si mie…

victor 18-07-2010 - 13:20

”acolo sint banii nostri”placintarul iliescu a avut grija de oameni ”de bine gen becali,patriciu,vintu,voiculescu…cei cu sacou,cei cu flanele…de ,si acum boc si base sint vinovati …asta da democratie originala

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult