Acasa Actualitate-InternaSocial Premierul în Vrancea. 118 localităţi sub zăpadă

Premierul în Vrancea. 118 localităţi sub zăpadă

scris de D.P.
23 afisari

Premierul Mihai Răzvan Ungureanu a declarat sâmbătă dimineaţa că este îmbucurător faptul că există capacitate de mobilizare la nivelul autorităţilor locale în privinţa acţiunilor de deszăpezire în zonele afectate grav de căderile masive de zăpadă.

Premierul în Vrancea. 118 localităţi sub zăpadă (foto: Agerpres)

Primul-ministru a sosit sâmbătă dimineaţă în judeţul Vrancea unde a condus şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) care s-a desfăşurat la Primăria Dumbrăveni. „Nu vreau să vă spun că iarna poate fi şi aşa. Tot vor mai fi astfel de ierni. Mă bucur că există capacitate de mobilizare la nivelul autorităţilor locale”, a spus Ungureanu.
Când a coborât din elicopter, primul ministru a spus: „Mergem la treabă”, transmite Agerpres.
Premierul i-a rugat pe toţi membri CJSU să respecte „planurile şi modul de raportare la Prefectură şi Consiliul Judeţean”.  Ulterior premierul le-a solicitat prefecţilor din ţară să îi ajute pe colegii lor din Vrancea şi Buzău. „Genul acesta de solidaritate mi se pare absolut normală. Vor veni ajutoare dinspre Bucureşti, de la ministrul dezvoltării regionale, care m-a asigurat că are un stoc suficient de alimente şi apă”, a explicat primul ministru.

La rândul său, prefectul de Vrancea Sorin Hornea, a explicat că în prezent sunt izolate complet două comune, aproximativ 50 de sate, 20.000 de vrânceni fiind blocaţi. Prefectul a mai spus că Armata, ISU şi Jandarmeria a trimis oameni în Vrancea pentru a sprijini operaţiunile de deszăpezire. Preşedintele CJ Vrancea, Marian Oprişan, i-a mulţumit premierului „pentru că a sprijinit instituirea situaţiei de urgenţă” în judeţ.

Peste 100 de localităţi din 15 judeţe sunt afectate de vremea nefavorabilă, potrivit datelor de sâmbătă, de la ora 5.00, a declarat, pentru Agerpres, Gabriela Tohănean, ofiţer de relaţii publice al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă. Ea a precizat că dintre cele 118 localităţi, 79 sunt izolate din punct de vedere al comunicaţiilor rutiere sau feroviare şi anume 51 în judeţul Vrancea, 20 în judeţul Buzău, 6 în judeţul Ialomiţa şi una în judeţul Călăraşi.

Gabriela Tohănean a informat că dintre cele 118 localităţi, 29 de sate, cătune, cartiere şi localităţi sunt nealimentate parţial sau total cu energie electrică, una dintre acestea are disfuncţionalităţi în ceea ce priveşte reţelele de comunicaţii fixe sau mobile, iar alte nouă au dificultăţi referitor la apa potabilă sau menajeră.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult