Acasa Actualitate-InternaSocial Preşedintele ANI: Presiunile politice asupra ANI vor creşte în campania electorală

Preşedintele ANI: Presiunile politice asupra ANI vor creşte în campania electorală

scris de A.B.
2 afisari

Presiunea asupra tuturor instituţiilor statului implicate în combaterea corupţiei va creşte în campania electorală susţine preşedintele Agenţiei Naţionale de Integritate, Horia Georgescu, precizând că persoanele verificate de ANI fac parte din toate partidele politice.

horia georgescuHoria Georgescu a declarat la Digi24 că vor fi luate măsuri de conştientizare în ceea ce priveşte declararea averii pentru candidaţi.

„Va exista un sistem prin care le vom publica pe site. Presiunile politice le-am văzut şi în trecut, denigrarea activităţii Agenţiei de lipsă de rezultate. Eu cred că până la urmă vom reuşi să fim pe o balanţă pozitivă”, a spus Georgescu.

El a precizat că în România nu există un istoric de cazuri serios gestionat de instituţiile statului care să abordeze această zonă, dar s-a identificat ca zonă de risc cea a administraţiilor locale.

„A rezultat că acest fenomen este unul de masă şi banii publici sunt drenaţi către buzunarele consilierilor. Facem investigaţii în continuare. Este foarte important să abordăm zonele cu grad mare de risc, că sunt conflicte de interese, incompatibilităţi. Sperăm ca prin investigările noastre să creştem gradul de responsabilizare”, a arătat şeful ANI.

 El a recunoscut că deciziile vin ori prea târziu, la terminarea mandatului, ori nu sunt aplicate.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult