Acasa Actualitate-InternaSocial Presedintele CNSLR Fratia: “Eu cred totusi ca este o gluma, iar maine ne vom trezi din acest cosmar”

Presedintele CNSLR Fratia: “Eu cred totusi ca este o gluma, iar maine ne vom trezi din acest cosmar”

scris de Ziua Veche
1 afisari

.Propunerile prezentate de presedintele Traian Basescu sunt de neacceptat, a declarat, joi, Marius Petcu, la finalul conferintei de presa sustinute la Palatul Cotroceni de seful statului despre masurile anticriza convenite cu Fondul Monetar International.

 

 

Sunt consternat de propunerile presedintelui si astept reactia colegilor sindicalisti, pentru ca sunt propuneri de neacceptat. Eu cred totusi ca este o gluma, iar maine ne vom trezi din acest cosmar”, a afirmat presedintele CNSLR Fratia, citat de Agerpres.

La randul sau, Iacob Baciu, presedintele CSDR, sustine ca nu exista baza legala pentru ca propunerile anuntate de seful statului sa poata fi aplicate. “Salariul minim pe economie de 705 lei este trecut in Legea unitara si luat in calcul la baza stabilirii bugetului pe acest an. Fondul de salarii este prevazut in Legea bugetului de pe acest an. De asemenea, sunt prevazute sumele pentru somaj si pensii. Mai intai trebuie modificata legislatia si apoi puse in practica reducerile. Nu pot sa cred ca presedintele s-a gandit la reducerea cu 15 la suta a pensiilor, nici o hotarare nu se ia retroactiv. Este inacceptabil. Este mai mult decat putem suporta, iar reactia celor afectati va fi pe masura. Presedintele nu a zis nimic despre risipirea banului public la nivelul ministerelor cu clientela politica sau pe proiecte si programe care nu-si au locul in acest moment”, a afirmat Iacob Baciu.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult