Acasa Actualitate-InternaSocial Pretul kilowatt-ului va soca in 2013

Pretul kilowatt-ului va soca in 2013

scris de Ziua Veche
4 afisari

.Pretul energiei electrice “va fi un soc in 2013”, a simit nevoia sa avertizeze joi Alexandru Sandulescu, directorul de politici energetice din cadrul Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri. El a explicat: “Ganditi-va ca dispare subventia la huila, iar din 2013 permisele de emisii poluante vor trebui cumparate integral, iar Romania are 40% energie produsa din carbune. Deci, pretul energiei nu va creste maine sau poimaine, dar nu stim ce va fi peste trei ani”.


“Noua directiva privind comertul cu permise de emisii prevede ca producatorii de electricitate care emit dioxid de carbon (e vorba de cei care consuma gaze sau carbune) trebuie sa-si cumpere integral necesarul de permisii de emisii. Apoi, ei trebuie sa-si faca investitii de mediu, in instalatii de desulfurare, investitii care se vor refecta in timp in pretul energiei”, a adaugat Sandulescu. El a amintit si ca de anul viitor va disparea subventia pentru huila, precum si faptul ca pretul carbunelui creste cu 10% pe an.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult