Acasa Actualitate-InternaSocial Prezență de 95% la Simularea Examenului de Evaluare Națională

Prezență de 95% la Simularea Examenului de Evaluare Națională

scris de C.S.
1 afisari

Simularea probei de limba română de la evaluarea naţională s-a bucurat de o prezență ridicată, peste 95% dintre elevii de clasa a VIII-a înscriși pe listele din Capitală participând la examen.

Prezență ridcată la Simularea Examenului de Evaluare Națională.

Potrivit calendarului privind organizarea şi desfăşurarea simulării naţionale pentru elevii clasei a VIII-a, urmează proba de matematică în 19 februarie şi cea de limba şi literatura maternă în 20 februarie. Rezultatele testelor vor fi afişate în 7 martie.

Elevii din clasa a VIII-a susţin, de marţi până joi, simularea evaluării naţionale, prima probă fiind limba română, urmată de matematică şi, în cea de-a treia zi, limba maternă.

„Proba de marţi s-a desfăşurat normal. La simularea examenului au fost înscrişi 12.070 de elevi, prezenţa efectivă la proba de limba şi literatura română fiind la nivelul Capitalei de 95,63 la sută”, a spus purtătorul de cuvânt al ISMB Marian Banu.

El a mai spus că cea mai bună prezenţă a fost înregistrată în Sectorul 3, unde 98,48 la sută dintre elevii din clasele a VIII-a au fost prezenţi la test. A urmat Sectorul 6 cu 97,68 la sută, apoi Sectorul 4 cu 96,26 la sută, Sectorul 5 – 94,95 la sută, Sectorul 1 – 92,32 la sută şi Sectorul 2 – 94,03 la sută, a mai spus purtătorul de cuvânt.

Rezultatele obţinute de elevi la simularea evaluării naţionale vor fi analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ, prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare. Aceste rezultate nu vor fi trecute în catalog, potrivit Ministerului Educaţiei.

Examenele la limba română şi matematică de la evaluarea naţională pentru elevii clasei a VIII-a vor avea loc între 23 şi 25 iunie. Ca o noutate pentru acest an şcolar, la admiterea în liceu, ponderea mediei de la evaluarea naţională creşte la 75 la sută, faţă de 50 la sută cât a fost până acum, iar media notelor din ciclul gimnazial scade la 25 la sută.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult