Acasa Actualitate-InternaSocial Prezervativul feminin se impune cu greu, in pofida eficientei sale

Prezervativul feminin se impune cu greu, in pofida eficientei sale

scris de Ziua Veche
13 afisari

Prezervativul feminin, in pofida eficientei sale egale cu cea a echivalentului sau masculin, este mult mai putin distribuit in lume, au spus reprezentanti unor ONG-uri la Conferinta mondiala asupra SIDA de la Viena, informeaza AFP, citata de Agerpres.


 

„Femeile s-au saturat sa ceara permisiunea sa-si salveze viata”, a declarat ziaristilor Serra Sippel, presedinta a asociatiei CHANGE. In 2008, au fost distribuite numai 18,2 milioane de prezervative feminine, fata de 2,4 miliarde de prezervative masculine. In Africa subsahariana, unde 60% dintre adulti sunt infectati cu HIV, exista doar un prezervativ feminin la 300 de femei.

Un studiu realizat de ONU in 1997 in 40 de tari aratase ca nivelul de acceptare a prezervativului feminin era de 96%. Este mult mai bine acceptat atunci cand nu este prezentat ca mijloc de protectie impotriva SIDA, ci mai degraba ca mijloc de contraceptie, dar si ca element de stimulare sexuala. „Este important ca femeile sa aiba dreptul la placere in timpul actului sexual”, a incheiat ea.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult