Acasa Actualitate-InternaSocial Pricopie: Fondul clasei gestionat de şcoală este ilegal

Pricopie: Fondul clasei gestionat de şcoală este ilegal

scris de A.B.
4 afisari

Fondul clasei poate exista doar ca iniţiativă a părinţilor şi este ilegal dacă este gestionat de şcoală, prin învăţătoare, profesori sau director, a declarat ministrul Educaţiei, Remus Pricopie.

Pricopie: Fondul clasei gestionat de şcoală este ilegal

Pricopie: Fondul clasei gestionat de şcoală este ilegal

Ministrul a făcut aceste precizări la TVR, în contextul anchetei declanşate în cazul învăţătoarei de la Şcoala nr. 10 din Bucureşti care este acuzată că cerea cadouri de la părinţii elevilor. Pricopie a mai spus că el, în calitate de părinte, nu a contribuit cu bani la şcoală, dar au fost organizate activităţi cum ar fi curăţenia în clasă, iniţiate şi gestionate financiar de părinţi.

Ministrul Educaţiei a adăugat că fondul clasei cerut şi gestionat de reprezentanţi ai şcolii poate avea chiar şi încadrare penală. Întrebat de ce nu sunt suspendaţi de la catedră profesorii cercetaţi sau chiar condamnaţi, Remus Pricopie a explicat că, pentru acest demers, sunt necesari „mai mulţi paşi”, în conformitate cu Codul Muncii.

Legat de această problemă, ministrul Educaţiei a anunţat, cu acelaşi prilej, că instituţia pe care o conduce va solicita modificări la Codul Muncii, a căror adoptare ţine însă de Parlament.

Pricopie a mai anunţat că rezultatele anchetelor făcute de Inspectoratul Şcolar al Capitalei şi de Şcoala 10 în cazul învăţătoarei Dana Blându de la această unitate de învăţământ vor fi cunoscute joi şi, respectiv, vineri.

2 comentarii

Titircă Inimăbună 09-01-2014 - 12:21

Nu e ilegal deloc, dar scoala trebuie sa se afle pe strada Zambaccian

Bolandul 09-01-2014 - 12:55

Ministrul e dus cu pluta…

Cadrelor didactice NU li se aplica LEN, nu Codul muncii!

Halal conoastere!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult