Acasa Actualitate-InternaSocial Primăria Capitalei a rămas fără sediu

Primăria Capitalei a rămas fără sediu

scris de A.B.
10 afisari

Primăria Capitalei a rămas fără sediu. Consiliul General al Municipiului Bucureşti a respins luni proiectul privind prelungirea contractului de închiriere pentru actualul sediu al Primăriei Capitalei, din Splaiul Independenţei, unde municipalitatea s-a mutat din 2010, pentru consolidarea vechiului sediu.

Primăria Capitalei a rămas fără sediu

Primăria Capitalei a rămas fără sediu

Primarul general Sorin Oprescu a convocat, luni, la ora 13.00, o şedinţă a Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB), pe ordinea de zi fiind un singur proiect de hotărâre. Acest proiect vizează prelungirea contractului de închiriere din 11 decembrie 2009, pentru imobilul din Splaiul Independenţei nr. 291-293, actual sediu al municipalităţii. Cu o oră înaintea şedinţei CGMB, consilierii generali ai PDL au protestat în faţa sediului Primăriei Capitalei. Aceştia susţin că „30 de milioane de euro din banul public sunt risipite pe sediile de lux inexistente ale Primariei Capitalei, expresie a corupţiei lui Sorin Oprescu”.

Consiliul General nu a aprobat prelungirea contractului de inchiriere a sediului in care isi desfasoara activitatea Primaria Capitalei deoarece in sala de consiliu se aflau doar 33 din cei 55 ce consilieri, iar pentru aprobarea proiectului era nevoie de 35 de consilieri. Cornel Pieptea, consilier USL, sustine ca, fiindca prelungirea contractului nu s-a aprobat luni, municipalitatea risca sa piarda cele 10 milioane de euro platite pana acum pentru chirie si care, potrivit acestuia, se puteau constitui ca avans in cazul in care primaria decidea sa cumpere cladirea. Grupul PDL a parasit sala la inceputul sedintei. Primaria Capitalei poate incheia un nou contract de inchiriere daca partile sunt de acord. Viceprimarul Capitalei, Marcel Nicolaescu spune ca daca proprietarul nu este de acord cu prelungirea contractului, primaria se muta in strada.

3 comentarii

mircea 09-12-2013 - 15:27

Ordin de front-imprastere in primariile de sector,la munca putorilor,asa sa se gospodareste banul muncit de locuitorii orasului,prea multi:15 primari si 266 consilieri

CONGO 10-12-2013 - 05:26

TERTIPURI DE POLITICIENI VEROSI

Sictir!

ValVerde 10-12-2013 - 05:29

Sapati-le trotuarul, poate dati de gaze, sau aur sau cianuri…

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult