Acasa Actualitate-InternaSocial Primaria Capitalei numără uscăciunile de pe străzi

Primaria Capitalei numără uscăciunile de pe străzi

scris de A.P.
7 afisari

Administratorii domeniului public din Capitală trebuie să inventarieze în 30 de zile arborii şi golurile din plantaţiile de aliniament, trunchiurile fără coroană şi plopii aflaţi în declin biologic, potrivit unui proiect care a fost aprobat joi de Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB).

Proiectul prevede că administratorii legali ai domeniului public trebuie să inventarieze golurile din plantaţiile de aliniament, arborii uscaţi, trunchiurile fără coroană şi arborii din genul Populus (plop) aflaţi în condiţii extreme de declin biologic, în termen de 30 de zile, în perioada de vegetaţie a arborilor.

Inventarierea va trebui să fie însoţită de fotografia fiecărui exemplar, urmând să fie făcută de inspectorii de specialitate ai administraţiilor publice locale, Administraţiei Lacuri, Parcuri şi Agrement (ALPAB) şi cei ai Administraţiei Cimitirelor şi Crematoriilor Umane.

De asemenea, în momentul în care administratorii legali ai domeniului public întocmesc planul de defrişare şi scoatere a rădăcinilor trebuie să aibă întocmit şi planul de plantare prin care să înlocuiască arborii avizaţi pentru defrişare.

„Ţinând cont de condiţiile de mediu în schimbare din municipiul Bucureşti, de intensificarea traficului şi de structura actuală a plantaţiilor din Bucureşti, propunem plantarea pentru compensarea arborilor uscaţi 100 la sută şi în declin biologic avizaţi pentru defrişare, a speciilor de arbori din genul Fraxinus, Prunus, rezistente la condiţiile de microclimat specific urban (…) şi a speciilor autohtone în raport de 2/1”, s-a arătat în raportul de specialitate al proiectului de hotărâre.

Acţiunile de defrişare, scoatere a rădăcinilor, pregătirea terenului pentru plantat, precum şi plantarea propriu-zisă a arborilor trebuie să fie făcute în maximum un an de la data inventarierii.

3 comentarii

mircea 26-09-2013 - 18:26

dar pe cele din primarii,cand le vor numara(uscaturile) si le vor reforma in frunte cu cei 15 primari

pathfinder 26-09-2013 - 18:28

?

IngerAlbastru 26-09-2013 - 23:40

Da’ mai sint si alte uscaturi prin Bucuresti nu numai pomii de langa drumuri publice.
Casele gata de prabusire asteapta doar niste zapada pe acoperis sa joace o gluma pe contul Primariei si spre dezastrul locuitorilor. Astea nu-s lucrari urgente? doar copacii fara radacini sau coroana, macar lumea daca l-ar lua pentru foc lemnaria decat sa fie prefacut in rumegus pentru aruncat pe trotuare pe timp de ger sa nu alunece asfaltul.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult