Acasa Actualitate-InternaSocial Primarul Mazăre despre câinii comunitari:Trebuie omorâţi

Primarul Mazăre despre câinii comunitari:Trebuie omorâţi

scris de A.H.
5 afisari

Primarul Constanţei, Radu Mazăre, se declară pentru eutanasierea câinilor de pe străzi, spunând că este mai bine ca el să omoare câinele decât să se îmbolnăvească, după ce este muşcat, şi să facă injecţii în burtă „în nişte condiţii groaznice”.

Radu Mazăre a spus  într-o conferinţă de presă, că iubeşte animalele, dar că în niciun oraş din lume nu a văzut câini pe străzi. „Chestiunea asta este foarte relativă pentru că ţine de suflet. Când merg cu bicicletă şi sare să mă muşte aş vrea să-i omori, când văd într-un reportaj prin ce chinuri trec, aş vrea să nu-i omori, că iubesc animalele. Cred că până la urmă într-un oraş nu ar trebui să existe. Cred că ar trebui omorâţi, n-am văzut în occident nicăieri câini comunitari. Îi văd pe occidentalii care vin şi ne învaţă pe noi că ar trebui să păstrăm câinii, dar la ei nu am văzut niciodată niciun câine. (… ) Eu n-am nimic cu câinele, dar de ce ne muşcă? Văd că nu avem nimic cu pisicile, noi vrem să omorâm câinii pentru că ne muşcă. Şi decât să mă muşte pe mine şi să mă îmbolnăvesc eu şi să fac injecţii în burtă în nişte condiţii groaznice, mai bine îl omor pe câine, că asta-i viaţa, eu sunt mai puternic decât câinele. Că, dacă ar fi după el, m-ar muşca şi m-ar mânca până la urmă. El se gândeşte că mă doare când mă muşcă pe mine?„, a mai spus Mazăre, care a mărturisit însă că nu a fost muşcat de niciun câine.

El a mai spus că o decizie în ceea ce priveşte câinii comunitari din Constanţa va fi luată numai după ce populaţia va fi consultată în acest sens. „O să consultăm populaţia şi în funcţie de ce vrea populaţia aia o să facem. Sunt pentru legea asta, v-am mai spusm, dar să decidă lumea. Aşa cum am consultat populaţia pentru buget, o s-o consultăm şi pentru câini. Vom face sondaj şi oamenii vor putea vota şi pe siteul Primăriei. Vrea să-i omorâm, îi omorâm, vrea să-i lăsăm vii, îi lăsăm vii, în niciun caz nu o să prindem câini şi o să-i întreţinem noi din banii Primăriei„, a adăugat Mazăre.

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, după mai multe săptămâni de amânări, cu 168 de voturi „pentru”, 111 voturi „împotrivă” şi 14 abţineri, Legea privind câinii comunitari. Proiectul privind gestionarea câinilor fără stăpân, adoptat marţi de deputaţi, prevede că eutanasierea câinilor fără stăpân se va putea realiza după ce autorităţile locale vor consulta populaţia prin sondaje de opinie, referendumuri sau adunări de cartier şi că toţi câinii vor fi „cipaţi”.

3 comentarii

BULA 25-11-2011 - 09:57

Trebuie sa punem la socoteala ce zice derbedeul asta ?

Salut 25-11-2011 - 18:12

„Trebuie sa punem la socoteala ce zice derbedeul asta ?”

Nu, cu siguranta. Nu esti cetatean al Constantei, deci faci ce vrei sau ce decide majoritatea din orasul tau. Poate decide, cine mai stie, sa taie banii de niste gradinite si scoli si sa-i dea pentru adaposturi de comunitari.

urbos 25-11-2011 - 14:49

Sa inceapa dreacu odata, ca la gargara toti sint buni.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult