Acasa Actualitate-InternaSocial Primarul Negoiţă de la 3 a pus ochii pe fosta Şcoala nr. 80

Primarul Negoiţă de la 3 a pus ochii pe fosta Şcoala nr. 80

scris de D.P.
23 afisari

Cativa cetateni din grupul de initiativa civica Cetatean sector 3 au impartit, duminica dimineata, carti, cetatenilor care au trecut prin fata scolii 80 din Capitala, in semn de protest fata de demersul Primariei sector 3 de a trasforma cladirea veche a scolii, monument istoric, in sediu al Primariei.

robert-negoita

Robert Negoiţă,

„Dorim sa atragem atentia asupra actiunii conducerii administratiei locale a sectorului 3 de a transforma fosta Scoala 80 in sediu de primarie, in conditiile in care Primaria are la dispozitie alte 4 sedii, fara a lua in calcul sediile directiilor care administreaza problematica sociala, a celor legate de ordinea publica, a evidentei populatiei etc. In cadrul evenimentului, am daruit aproximativ 80 de carti trecatorilor si soferilor masinilor care opreau la semaforul din interectia Calea Dudesti – Soseaua Mihai Bravu. Cartile au fost donate in prealabil de participantii la eveniment. Dorinta noastra este de a determina administratia locala sa transforme fosta Scoala nr 80 in „Centrul Cultural Bosianu”, nu in sediu de primarie, in dauna celor 40.000 de elevi ai sectorului 3″, spun cetatenii.

Acestia sunt nemultumiti si de calitatea lucrarilor de consolidare si reconversie, motivand ca acestea ar distruge monumentul.

„Am realizat sute de fotografii prin care vom dovedi slaba calitate a lucrarilor de consolidare a acestui imobil, abuziv declasat din lista monumentelor istorice, pentru care Curtea de Apel Bucuresti a emis o rezolutie clara si fara echivoc. Vom continua aceast tip actiune de sensibilizare a opiniei publice cu privire la intentia administratiei locale a sectorului 3 de a nesocoti istoria culturala, patrimoniul educational, monumentele istorice”, mai spun cetatnii.

Curtea de Apel Bucuresti a anulat saptamana trecuta Ordinul Ministrului Culturii nr. 2576/12.11.2013 prin care s-a declasat monumentul istoric Scoala 80 din Calea Dudesti nr. 191. Hotararea a fost pronuntata la cererea Asociatiei Salvati Bucurestiul. Primaria sectorului 3 a cerut declasare imobilului pentru a executa lucrari de consolidare si modernizare pentru mutarea sediului institutiei aici, anunta hotnews.ro.

Legea monumentelor istorice prevede ca declasarea unui monument istoric se face doar cu avizul favorabil al Sectiunii Evidenta a Comisiei Nationale a Monumentelor Istorice si cu avizul favorabil al plenului Comisiei Nationale a Monumentelor Istorice. In ciuda acestor dispozitii exprese, ministrul Daniel Barbu si secretarul de stat Radu Boroianu au semnat ordinul de declasare desi membrii Sectiunii Evidenta au votat in unanimitate impotriva declasarii monumentului, iar plenul Comisiei Nationale a Monumentelor Istorice nu s-a intrunit. Primaria Sectorului 3 desfasoara lucrari de suprainaltare al imobilului Scoala 80, cu distrugerea elementelor interioare. Desi a fost parte in dosarul 5195/2/2014, Primaria Sectorului 3 continua lucrarile”, se arata intr-un comunicat emis de Asociatia Salvati Bucurestiul.

Reprezentantii Asociatiei spun ca vor face plangere penala impotriva:

– fostului ministru Daniel Barbu si a fostului secretar de stat Radu Boroianu pentru emiterea ilegala a ordinului de declasare

– a Primarului Sectorului 3, a arhitectului-sef al Sectorului 3 si a secretarului Sectorului 3 pentru emiterea autorizatiei de construire / desfiintare si pentru continuarea lucrarilor.

Lucrarile de modernizare si consolidare a scolii 80 costa circa 3 milioane de euro, bani platiti de Primaria sector 3. Imobilul a fost construit in anul 1867, iar pana in 2002 a avut functiunea de scoala. In 2002 scoala a fost mutata in noile corpuri de cladire.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS